Elektroverktøy for nybegynnere

Er du nybegynner og klar for å ta fatt på ditt aller første hobbyprosjekt? Kanskje har du et gammelt møbel du vil pusse opp eller kanskje ønsker du å lage en helt ny plantekasse til utesesongen. Eller har du et nytt husnummer ved inngangsdøren som skal festes, men har aldri brukt et bor og vet ikke helt hvor du skal begynne? Da har du kommet til riktig artikkel! Her er tre nyttige maskiner som får deg i gang. Disse verktøyene lar deg fikse, oppgradere, bygge og mye mer, i alle hobbyprosjektene dine!

Mann som står ved elektroverktøy fra Ryobi
Foto: Ryobi

Drill

En drill med slag og et variert utvalg av bor er essensielt for nybegynnere. Når du finner en modell du liker, er du klar til å takle alle typer prosjekter – enten du borer gjennom tre, metall eller mur – eller skrur skruer med høy hastighet. Hastighets- og momentfunksjoner lar deg også tilpasse bruken etter prosjektet du skal i gang med.

Drill produsert av Ryobi
Foto: Ryobi

Dykkertpistol

Lei av å slå inn n´te spikeren på rad? Nå har du mulighet til å oppgradere til noe enda raskere! Det finnes en rekke dykkertpistol i dagens marked –  18G, 16G osv, og du lurer kanskje på hvilken som passer best til hobbyprosjektene dine?

Her er to favoritter du bør vurdere å investere i:

Alternativ 1 – 18V Dykkertpistol 18G

Denne dykkertpistolen gir deg presisjon og nøyaktighet i arbeidet ditt, og kan brukes til en rekke oppgaver som inkluderer lister, dør- og vinduskarmer, kabinettmontering og mer. Med en dybdejusteringsfunksjon kan du enkelt justere dykkedybden for å oppnå ønsket resultat.

Alternativ 2 –18V Dykkerpistol 15G

Denne dykkertpistolen kan skyte dykkert i lengen 25mm til 64 mm. Den kan brukes til alt fra takkonstruksjoner til panelmontering, gulvlegging, innramming, montering av skap og mye mer.  Så hvis du har store prosjekter på gang, egner denne seg godt for deg!eg! 

Dykkertpistol fra Ryobi
Foto: Ryobi

Oppladbar sag

Oppladbare sager kan virke skremmende på nybegynnere. Men med sikker bruk, er de blant de viktigste hobbyverktøyene dine. Spørsmålet er: Hvilken bør du kjøpe?

Alternativ 1 – Stikksag

Stikksagen er et svært allsidig verktøy som kutter flere materialer til enhver form – rett, buet eller noe mer komplekst hvis du ønsker å gå mer kreativt til verks.

Og med mange forskjellige blader som kan kutte alt fra tre, metall og plast, kan du bruke en stikksag i de fleste hobbyprosjekter.

Tips! For lange, rette kutt med stikksag, kan du bare klemme ned en rett kant for å kutte langs linjen!

Alternativ 2 – Sirkelsag

Sirkelsagen er et ideelt verktøy til alle prosjekter som innebærer finérplater og gulvbord. Sirkelsagen byr på en imponerende skjæredybde og ekstra komfort for enklere bruk.

Alternativ 3 – Bajonettsag

Bajonettsagen er det ideelle verktøyet til tunge sageoppgaver. Den er i stand til å skjære gjennom tre, rør og tynt metall, og er perfekt til rivnings- og oppussingsarbeid.

Til syvende og sist handler hobbyreisen om å finne verktøyene som fungerer best for deg. Det å bli kjent med verktøyet og hva det er i stand til, vil gi deg flere ideer hver gang du bruker det, så ikke vær redd for å prøve nye ting. 

Lykke til med hobbyprosjektet!

Stikksag fra Ryobi
Stikksag fra Ryobi
Sirkelsag fra Ryobi
Bajonettsag fra Ryobi
Bajonettsag fra Ryobi