Alt om garasje

En garasje kan romme mer enn bare bilen. Den kan også være oppbevaringsbod, hobbyrom, smørebod og utstyrsbod. Garasjen må også passe til din stil, vi hjelper deg gjerne med å tegne garasjen du ønsker deg. Vi kan også gi deg gode råd på veien til ny garasje!

Sort moderne Balder-garasje. Sort funkishus og oppkjørsel
Balder - en moderne dobbeltgarasje i funkisstil. Foto: Montér

Igland Garasjen - et stykke garasjehistorie

Igland Garasjen ble startet i 1963, like etter at bilsalget ble fritt i Norge. Siden den gang har bedriften utviklet seg til å bli en garasjeekspert og en helt klar markedsleder på det norske garasjemarkedet. Slikt skaper også interesse hos andre aktører, og i januar 2022 ble det kjent at Optimera/Montér overtok samtlige aksjer i Igland Industrier AS.

Montér har de siste årene solgt nærmere 1000 garasjer som materialpakker. Ved å samkjøre utvalget vårt, kan du som kunde nå velge samme garasje etter hvor mye egeninnsats de ønsker å legge inn – fra ferdig montert, nøkkelferdig garasje, via ferdig produserte elementer som du monterer selv, til en materialpakke som er langt rimeligere, men som krever mer kompetanse og egeninnsats å sette opp.

De mest populære garasjemodellene fra Igland Garasjen

Ferdigstillingsgradene vi tilbyr

Prekutt byggesett: Ferdig kappede garasjedeler passer for deg som er nevenyttig og liker å snekre selv. Garasjen blir levert som prekutt, hvor reisverk og konstruksjon er ferdig kappet på mål, takstoler ferdig sammensatt og kledning kommer i lengder. Standardlevering på en ferdig kappet garasje er med utlektet vindsperre. Dette er et rimeligere alternativ enn en garasje i elementer.

Element byggesett: Å få garasjen levert på byggeplass i elementer, passer for deg som vil gjøre litt selv. Her er det du som monterer elementene sammen. Standard garasje uten loft kan fint bæres på plass av to personer, men vi gjør oppmerksom på at gips og/eller større dimensjoner på stendere vil øke vekten betydelig. Dersom du har valgt garasje med loft eller garasje med ekstralengder uten skjøt, vil du trenge en kran for å gjøre jobben på en sikker måte.

Ferdig montert: En ferdig montert garasje passer for deg som ønsker å slippe å gjøre noe selv. Våre dyktige montører kommer og monterer garasjen etter at den er levert på byggeplass. Du som kunde er bare ansvarlig for at alt i forbindelse med en eventuell byggesøknad er i ordren, og at såle og støp er ferdig innen garasjen legges til produksjon.

Materialpakke: Er for deg som ønsker å gjøre hele jobben selv, fra grunnarbeid med støp av såle til bilen står parkert under tak. Dette er en jobb for den drevne, men du kommer langt med noe snekkererfaring. Her medfølger lettfattelige byggetegninger som sikrer at jobben gjøres rett. 

Les mer om de ulike ferdigstillingsgradene og hva du bør legge til grunn for valget.

Vi har drømmegarasjen!

En garasje kan gjøre familielogistikken mye lettere, ingen skraping av snø og is, og man kan få et sted til å oppbevare ski, sykler og annet som ikke må være inne i huset. I tillegg til å være praktisk så kan også en garasje være pen og passe til huset ditt. Vi har et bredt utvalg av ferdiggarasjer, men kan gjøre tilpasninger slik at du får akkurat den garasjen du ønsker deg.

Send forespørsel

Skal du bygge garasje?

Her har vi samlet filmer og artikler som er nyttige hvis du skal bygge garasje.

Innredning og garasje 

Vi har også praktisk tilbehør til garasjen som garasjeportåpner, hyller, sykkelstativ og annet du trenger for at garasjen din skal bli så nyttig og praktisk som mulig.

Utvalgte produkter til garasjen

Film fra vår dobbeltgarasje i funkisstil – Balder

Se film fra denne stillige funkisgarasjens hos en familie i Brumunddal. Det er en Balder-garasje, tilpasset til familien, og satt opp med kledning som matchet deres artikitekttegnede funkishus. Det ble utrolig flott! Du kan se bilder og lese om hvordan de satte opp garasjen selv, i artikkelen her.