Alt om strømsparing

Isolering, vinduer, varmepumpe eller vedovn? Det er mange tiltak du kan gjøre for å redusere strømkostnadene og sikre en mer energieffektiv bolig. Her har vi samlet alt fra generelle tips og råd til hvordan du kan redusere energiforbruket i boligen, gjør-det-selv-artikler for konkrete utbedringer, til Ferdig Montert energirådgivning.

Etterisolasjon

Isolasjonens viktigste oppgave er å holde varmen inne og kulda ute. For at du enkelt skal kunne gjøre utbedringer i ditt hjem, har vi samlet artikler om isolasjon, samt laget byggeprosjektet "Slik etterisolerer du yttervegg og bytter kledning".

Isolasjon fra Glava og Rockwool

Vinduer

Kjenner du effekten av å bytte fra 2-lags til 3-lags vinduer? Hvis ikke, har vi svart opp dette i artikkelen nedenfor. I tillegg hjelper vi deg igang med prosjektet "Slik bytter du vindu".

Utvalgte vinduer fra kjente merkevarer

Varmepumpe 

En varmepumpe gir boligen varme på vinteren, og kjøler den ned om sommeren. Med en effektiv varmepumpe sparer du både miljøet og lommeboken – sjekk utvalget og artiklene våre her.

Solceller

Ved å installere solceller på taket kan du spare strømutgifter. Selv om det er en betydelig førstegangskostnad, er det en investering som vil lønne seg på sikt. Husk også at blant annet Enova tilbyr støtte til installasjon. Les mer i artiklene nedenfor!
 
 

Vedfyrt varme 

Med dagens ustabile og svært høye strømpris, øker også etterspørselen etter brensel. Selv om også vedprisene har økt, lønner det seg fortsatt å varme opp boligen med vedfyrt varme.

Panelovn 

På tide med ny varmeovn, men usikker på hvilken oppvarmingsmetode du bør bruke? Her får du svar på alle de vanligste spørsmålene tilknyttet valg av ny ovn.

Generelle strømsparingstiltak

God isolasjon og effektiv oppvarming er en forutsetning når du skal spare strøm, særlig i eldre boliger. Her får du våre beste strømsparingstips til hobbysnekkeren.