Alt om bygningsplater

Skal du kle veggen, bygge en bokhylle eller skape orden i garasjen? I alle tilfeller kan du få bruk for én eller flere bygningsplater. Er du usikker på om du skal velge gipsplate, MDF-plate, kryssfinér, OSB-plate eller en plate av spon? Vi hjelper deg i artiklene nedenfor!

Foto: Forestia

Enten du skal pusse opp stua, bygge en bokhylle eller lage en benk, kan en bygningsplate være et smart startsted. Det finnes imidlertid plater i ulike materialer som egner seg til ulike prosjekter. Det er ikke alltid så lett å velge rett plate til jobben. Derfor har vi laget en egen plateguide til deg

Artikler og informasjon om forskjellige bygningsplater

De forskjellige bygningsplatene har ulike bruksområder og kan tjene svært ulike formål. Derfor har vi samlet artikler og tips om de ulike bygningsplatene - platetype for platetype. 

 

Utvalgte bygningsplater

Veggplater for alle rom og typer bruk

Plater kan brukes til å kle innsiden av garasjen, til å bygge enkle møbler, som for eksempel en bokhylle, eller til å kle deler av eller hele rom. Kryssfinér har særlig de siste årene fått spille større rolle i rom enn det tidligere har gjort. La deg inspirere av bruksområdene!