Hva koster det å bytte kledning?

En ny kledning skal vare i 50 år. Hvor mye det koster å skifte kledning, avhenger av hvilken tretype og overflatebehandling du velger.

Kledning
Foto: Moelven

 

Prisen for å bytte kledning avgjøres av hvor mange kvadratmeter som skal dekkes, hvilken type kledning og behandling du velger, samt om du velger å gjøre det selv, eller å sette ut jobben til håndverkere.

Store prisforskjeller på kledning

Det kan være store prisvariasjoner på kledningstypen. I Norge er det vanlig å bruke gran. Furu benyttes også mange steder. Furukledning brukes spesielt i værutsatte områder. En større mengde sevje, gjør nemlig furu mer vann- og råteresistent.

Du kan kjøpe kledning som har lengre vedlikeholds-intervaller fordi de er impregnert, malt, eller beiset. Disse kledningsbordene koster noe mer, men på lang sikt kan det være en fornuftig og god investering.

Få kvalitetssjekket beregningen din

Når du har beregnet hvor mye kledning du trenger, kan du få beregningen din kvalitetssjekket av våre flinke fagfolk i Montér Byggeservice. De finnes i alle byggevarehusene fra Montér og kan bistå deg med mengdeberegningen.

– Som tommelfingerregel går det 7 - 8 løpemeter pr. kvadratmeter til et hus på cirka 100 kvadratmeter, sier Emil Heder, kategorisjef i Optimera og Montér.

Hva koster kledningen?

Kledning varierer i pris per løpemeter fra 50,- til 500,- kroner. I snitt beregner vi at et hus på 150 kvadratmeter vil koste 80.000 kroner i ren materialkost. 

Hva koster bytte av kledning om håndverkere gjør jobben?

Det koster fra 1.700 – 3.000 kroner per kvadratmeter veggflate, med en snittpris på 2.000 kroner/m2. Disse prisene tar utgangspunkt i prosjekter av normal størrelse, vanligvis eneboliger på to eller to og en halv etasje. Prisen inkluderer alle materialer og arbeider i forbindelse med bytte av kledning – fra de første håndverkerne begynner å sette opp stillas og rive, til siste panel er montert og eventuelt males, informerer Byggstart.no.

Hvor stor jobben blir, påvirker prisen mest. Skal du bare bytte kledning, eller venter det større oppgaver som etterisolering og bytte av vinduer? Skal du kun bytte kledning, er prisdriverne hvor mange kvadratmeter som skal dekkes, og hvilken tresort du velger.

Dernest må du bestemme deg for om du vil da ha stående eller liggende panel, noe som også får konsekvenser for vedlikehold og pris.

– Bytte av kledning hever ikke bare uttrykket på huset ditt, men kan også gi deg en bedre verdivurdering. Investeringen varer i 50 år og du bør ikke utsette jobben. Er huset preget av råte eller fukt, kan stendere også ta skade, sier Emil Heder.