Hva er sprekkpanel?

Sprekkpanel er et enkelt panel uten profiler. Hvis du ønsker et moderne og rolig uttrykk i hjemmet ditt, er sprekkpanel et godt valg.

– Montert sprekkpanel har en slett utførelse. Panelet er uten profil, med en smal spalte på cirka to millimeter mellom hvert panelbord, forteller Emil Heder, Kategorisjef for Trelast & plater hos Montér.

Sprekkpanel i ulike farger og bredder

Det finnes mange ulike bredder og fargenyanser å få innen sprekkpanel. Det kan monteres både stående og liggende, og passer både til tak og vegg. Sprekkpanelet er altså helt rett, med kun en liten sprekk mellom bordene, derav navnet sprekkpanel.

­– Panel med profil, som for eksempel skyggepanel eller perlestaff, gir mer struktur på veggen, mens sprekkpanel gir en slettere vegg. Dette er altså en minimalistisk paneltype som passer godt i moderne hus. Hvis du ønsker skjult montering, kan du enkelt bruke den lange «underleppen» for spiker. På den måten skjuler neste panelbord spikerne, forklarer Heder.

Enkelt å montere sprekkpanel

Panelet har endepløyning, som betyr at den kan skjøtes fortløpende. Sprekkpanel er derfor enkelt å montere. Kombinér gjerne ulike bredder og fargenyanser for å gi rommet et personlig uttrykk. Du kan for eksempel ha brede bord på veggen, og smale bord i taket.