Oppvarming med gassovn inne

En gassovn inne gir god oppvarming og reduserer strømforbruket. Her får du tips til korrekt bruk.

En gassovn inne på gulv nært
En gassovn inne gir god og rask oppvarming

Gassovner gir både rask oppvarming og høy varmeeffekt. Med bruk av gassovn inne kan du raskt varme opp det rommet du trenger, og en gassovn passer derfor perfekt der du mangler strøm, eller i rom du ikke bruker så ofte.

Gassovn inne – hvordan?

En gassovn bør ikke brukes som permanent oppvarming, men er et godt verktøy for å få varmen raskt. For å få maks ut av gassovnen, er det derfor lurt å vite hvordan den brukes korrekt.

– En gassovn skal alltid kun brukes ved tilsyn! Å sove betyr at det ikke er tilsyn. Det er fornuftig å bruke gassovnen som en god måte å øke temperaturen raskt på, for å så ta i bruk en annen type ovn eller varmekilde som er ment for bruk over tid, sier produktsjef i Mill, Cecilie Uggen Stang-Lund, som er spesialist på smarte varme- og inneklimaprodukter.

Les også: Hvordan spare strøm hjemme og på hytta?

 

Før du i det hele tatt setter på gassovnen, bør du tenke gjennom hvor du plasserer selve ovnen og den medfølgende gassflasken.

– For å unngå høye CO2-verdier bør rommet være godt ventilert. Når det kommer til gassflasken, bør denne plasseres i rommet bak ovnen, sier hun.

Gassovn inne og brannsikkerhet

Korrekt bruk av gassovnen inne betyr at brannsikkerhet står i høysetet. Da er det noen ting som er spesielt viktig.

– Gassovnen har en åpen flamme som gjør at man må være veldig påpasselig med at den ikke står inntil brennbart materiale, sier produktsjefen.

Les også: Har du brannutstyret i orden hjemme?

For å hindre at gasslangen lekker gass, er det viktig å sjekke den ofte.

– Påfør såpevann direkte på slangen, her gjelder samme prinsipp som på gassgriller, sier hun.

Når det kommer til selve gassregulatoren på gassovnen, har det skjedd en utvikling som øker sikkerheten på nyere modeller.

– De nyeste typene gassregulatorer gjør det umulig å åpne gasstilførselen med mindre den er 100 prosent riktig montert. Bruk derfor de nyeste! Siden gassovnen bruker en del oksygen er det også viktig med et godt ventilert rom, avslutter Stang-Lund.

Vi kan varme!

Hos Montér har vi et stort utvalg til oppvarming i bolig, på hytta og på terrasse eller uterom. Her finner du alt du trenger å vite om varme og inneklima!