Takrenner

Hva slags takrenne skal du velge? Plast, stål, aluminium eller tre? Hva du velger er mer en følelsessak enn et teknisk spørsmål. Det estetiske og klima er de to viktigste faktorene for riktig valg.

Takrenner til ethvert behov!

Takrenner lages av forskjellige materialer; stål, plast, kobber, aluminium og sink er mest vanlig. Med et godt takrennesystem hindrer du vannsprut og nedfukting av veggen, og forhindrer dermed sopp- og råteskader. Med tette takrenner unngår du også issvuller på bakken om vinteren.

Vi viser deg hvordan takrenner fungerer, hvordan du monterer ståltakrenner, og lurer du på hva du trenger til ditt hus? Se vår oversikt nederst på siden.

Spør oss om takrenner!

I Montér har vi takrenner til ethvert behov og utseende du ønsker. Er du usikker på hva du trenger kan du kontakte Byggeservice i en av våre byggevarehus, så hjelper vi deg fra planlegging til ferdig resultat! Merk at noen av våre takrenner er bestillingsvare, for eksempel hvis du skal ha annen farge enn standardfarge.

Se vårt utvalg av takrenner og beslag i nettbutikken

Isola Ståltakrenner

 

Ståltakrenne fra Isola er den eneste norskproduserte ståltakrennesystemet på markedet som passer til alle typer bygg. De er laget i galvanisert stål er bygd for norske værforhold. Kombinasjonen av stål og purallakk gir Isola ståltakrennesystemet stor stabilitet og styrke, i tillegg til moderne form og utseende har de også svært lang levetid. Leveres i lengder à 4 meter. Ståltakrenne fås i 125 mm og 5 farger, 150 mm i fem forskjellige farger.

Tips! Takrenner kan utvide seg i varmt vær, sørg derfor for ekspansjonsmuligheter i lengderetningen. Det er flere måter å feste takrenner på. Spør våre takeksperter i Byggeservice i alle våre byggevarehus.

Isola Zinktakrenne

En estetisk pen takrenne som kler boliger med både ny og eldre arkitektur. Fås i dimensjon 125 mm. Den er enkel å montere, gir et eksklusivt preg og har 30 års garanti. Zink takrenner takler det meste, blant annet voldsomt vær, lett forurensning og salt luft langs kysten.

Zink regnes av mange for å være den originale takrenneløsningen, og er laget av 100% naturlig materiale. Et hus med zinktakrenner sender signal om originalitet, estetisk sans og godt håndverk.

Isola kobbertakrenne

For deg som ønsker en helt spesiell takrenne! Fås i dimensjon 125 mm, med mange spesialdeler og har 30 års garanti. Den er enkel å montere og gir et eksklusivt og profesjonelt sluttprodukt.

Kobber kjennetegnes ved dens karakteristiske farge som i starten skinner, men som gradvis vil få en farget patinering. Kobber er et levende vedlikeholdsfritt materiale som endrer seg over tid, holder seg lenge og er værbestandig. 

Husk! Tak- og gradrenner bør sjekkes hver sesong! Følg våre 10 steg for hva du bør sjekke før vinteren.

Plastmo plasttakrenne

Plastmo plasttakrenner er utviklet for det barske nordiske klimaet og har 25 års garanti. De er enkle å montere, og har svært mange valgmuligheter hvis man trenger spesialløsninger. De leveres i fargene hvit, grå, grafitt, brun
og sort, så de passer fint inn i alle miljøer. I tillegg tåler de saltvann og forurenset luft.

Grøvikrenna

 

Grøvikrenna er laget av norsk resirkulert aluminium og er suveren når det gjelder kombinasjonen holdbarhet og styrke. Takket være gode veltilpassede løsninger, samt sin lette vekt, er den enkel å montere. Grøvikrenna leveres i et rikholdig utvalg av standard dimensjoner, deler og farger i tillegg til spesialløsninger.

MøreRoyal® Tretakrenner

 

Tretakrenner leveres i dimensjon 45 x 110 mm. Finnes i fargene natur, oker, rød, brun, grå og setersvart. Blir mye brukt på hytter. Skjøtes vanligvis med
skråskjæring og ilegging av tetningsmasse.

Takrennehuset - finn ut hva du trenger til huset ditt

Takrennehuset hjelper deg til å finne de riktige delene til din takrenneløsning. Bruk nummerhenvisningen på tegningen for å finne riktig navn på delene. Dermed kan du enklere finne frem de produktene du har bruk for.

1. Takrenne
2. Renneskjøt
3. Tappstykke 
4. Ekspansjonstappstykke
5. Endebunn
6. Utvendig hjørne 90 grader
7. Innvendig hjørne 90 grader
8. Rennekrok plastkonsoll
9. Trekantkile 18 grader og 27 grader
10. - 14. Rennekrok-konsoll, kort og lang
15. Forkrok
16. Rennekrokkapsel
17. Nedløpsrør
18. Bend
19. Rørmuffe
20. Grenrør
21. Nedførsel
22. Utkast
23. - 24. Brønnkrage
25. - 27. Rørklammer
28. - 30. Takrennelim
35. Løvfanger
36. - 37. Sisternekobler
39. - 40. Bordtaksbeslag

Spør oss om takrenner!

I Montér har vi takrenner til ethvert behov og utseende du ønsker. Er du usikker på hva du trenger kan du kontakte Byggeservice i en av våre byggevarehus, så hjelper vi deg fra planlegging til ferdig resultat! Merk at noen av våre takrenner er bestillingsvare, for eksempel hvis du skal ha annen farge enn standardfarge.

Se vårt utvalg av takrenner og beslag i nettbutikken

 

Har du taksikring du stoler på? Føl deg trygg på taket med taksikring!

tema