Dobbelkrum betongtakstein - mest brukt som taktekking i Norge

Fakta om betong takstein


Betongtakstein produseres i enkelkrum, dobbelkrum, samt en flat variant. Du kan velge mellom ulike fargevarianter og felles for all betongtakstein produsert etter 1985 er at de er gjennomfarget.

Betongstein kan brukes ned til 15 grader takfall. Med betongtakstein på taket har du et stille tak. Betongtakstein isolerer mot ytre støy og du hører knapt om regn eller hagl høljer ned. Siden betongtakstein er stabil i forhold til temperatursvingninger vil du heller ikke oppleve lyd påvirket av materialbevegelse.

Betongtakstein er brannsikkert og miljøvennlig og du har tak i mange år. Produsentene gir 30 års garanti på tetthet, styrke og frostsikkerhet – og antatt levetid er over 50 år. Styrken gir store fordeler under håndtering ved legging av taket og ved tråkk når du i ettertid skal opp på taket.
Betongtakstein kan leveres i glatt utførelse eller med stein-granulat. Glatt stein har krav til snøfangere. Steingranulatet gjør at snøen holder seg på taket. Dette gir en ekstra isolasjonsverdi. I tider med mye og våt snø må man være påpasselig med å måke av taket. Du trenger heller ikke bekymre deg for takras. Noen takstein holder snøen på taket opp til 35 grader.

Flat


Zanda Minster – Topp kvalitet og prisbelønnet design


Liker du moderne arkitektur med rene linjer er betongtaksteinen Zanda Minster et godt valg.
Den flate profilen gir huset ekstra karakter. Taksteinens høye kvalitet og stilrene design har gitt Zanda Minster den presisjefylte, internasjonale designutmerkelsen, «Red Dot Design Award». Zanda Minster produseres av Monier.

Enkel krom

 

Skarpnes enkelkrum - Det enkle er ofte det beste

Det er ikke uten grunn at de enkle linjene på tak med enkelkrum takstein har vært folkets favoritt gjennom lange tider. Et tak med tradisjonelt utseende blir du aldri lei av. Enkelkrum gir taket et harmonisk uttrykk med sine rolige bølger. Skarpnes Enkelkrum har gjennomgått flere tekniske forbedringer de seneste årene og er nå den klart tetteste norskproduserte taksteinen.

Dobbelkrom


Skarpnes dobbelkrum - Gir deg et robust og sikkert tak mot dårlig vær.

Med Skarpnes Dobbelkrum er du på den sikre siden. Taket er pent å se på og blir samtidig robust mot dårlig vær. De skråstilte vannlåsene og turbulens-kamrene sørger for optimal tetthet i all slags vær. Skarpnes Dobbelkrum leveres i flere varianter; ubehandlet, glatt med belegg eller i ru utførelse. Alle i meget sterk og gjennomfarget betong.

Velger du Wet Look unngår du risikoen for kalkutslag. Med Skarpnes Ru takstein kan du la snøen falle og du trenger ikke bekymre deg for takras opp til 35 grader takvinkel. Skarpnes Ru produseres slik at kvartsgranulatet (ruheten) holder seg på taksteinen– år etter år.

Zanda Arktis - Råsterk, vakker, holdbar

 

Zanda Arktis tåler det meste – norsk vær og vind og til og med børning med motorsykkel! Monier har revolusjonert metoden for å lage ru takstein. Kvarts og fargepigment blir støpt inn i taksteinen, før den igjen blir forseglet med maling. Dette resulterer i en enorm holdbarhet på overflaten.

Zanda Arktis har gjennomgått tøffe tester ved Moniers tekniske utviklingssenter i Tyskland. Den holder på snøen opp til 35º – testet av SINTEF Byggforsk.

Zanda Arktis enorme styrke er også testet på en utradisjonell og spektakulær måte. Se filmen her: