Hvilken maling bør du velge til gips?

Når du skal male gips er det viktig å velge en maling som er designet for nettopp gips, og samtidig egnet for det den må tåle. Ved å benytte en annen type maling risikerer du å sitte igjen med et mindre pent og mindre slitesterkt resultat.

 

De fleste er i dag klar over at det finnes ulike typer maling for ulike formål og ulike underlag. Det folk ikke virker å være like klar over, ifølge malingsekspert hos Montér Lier, Jennifer Kramer, er hvor stor forskjell disse ulikhetene faktisk utgjør.

– Det er nok ganske mange som tenker at maling er maling, og er fristet til å bruke den samme malingen på gipsveggen som de benyttet i paneltaket. Ulempen med det er at resultatet verken blir like fint eller like slitesterkt som det ville vært ved bruk av riktig maling, sier Kramer.

Hvilken maling til gips?

- Når du skal male gips bør du som hovedregel gå for en silkematt eller matt maling, som selvsagt er designet for gips. Velger du en maling med høyere glansgrad slik man ofte ville gjort til et panel, står du igjen med en blank og skinnende vegg, som ikke er sørlig pent eller trendy, sier Kramer. 

Vær forberedt når du kommer i butikken

For å sikre at du som kunde går ut fra malingsforhandleren med best mulig maling tilpasset ditt spesifikke behov, er det lurt å stille forberedt.

– Vi har gjerne noen spørsmål vi trenger svar på for å kunne hjelpe deg så godt som mulig. Da er det i alle fall lurt å vite hva slags type underlag som skal males, og hva underlaget skal utsettes for. Er det et tak som skal stå helt urørt? Er det et barnerom hvor man må regne med litt kliss på veggene? Alt dette spiller inn på den totale vurderingen, og er således viktige spørsmål å besvare.

– Vi i Montér har et oppriktig ønske om at kunden skal gå ut herfra med rett produkt, riktig tilbehør og en god opplevelse. For at vi skal klare det, er denne behovsanalysen et viktig og godt utgangspunkt, sier Kramer.