Hvordan male veggen inne? Montér viser deg hvordan!

Har du en vegg hjemme du gjerne skulle fått malt? Vi viser deg hvor enkelt du maler en vegg i vår gjør-det-selv video. Her får du også god tips i en steg for steg-tekstbeskrivelse for maling av vegg, oversikt over maleverktøy som du trenger og tips om hvor mye maling du trenger.

Male vegg er enkel jobb som gir raskt resultat

Å male en vegg inne er en jobb som gir umiddelbare resultater. Har du en vegg du har hatt lyst til å male lenge, men ikke har fått gjort det enda? Vi viser deg hvor enkelt det kan gjøres, så du endelig får jobben gjort. Montér har også alt du trenger av maling til vegg innendørs.

Slik maler du en vegg:

 1. Rydd og støvsug rommet så det ikke står noe veien for deg når du skal male.
 2. Vask veggen med Spesialvask før maling, og la den tørke på veggen.
 3. Masker rundt lister, lufteluker og stikkontakter så slipper du søl.
 4. Legg ut dekkfilt eller dekkpapp, så du unngår søl på gulvet.
 5. Åpne spannet og rør godt i malingen med en rørepinne så du får blandet malingen.
 6. Start med å male rundt detaljer som lufteluker og stikkontakter. Mal også overgangen mot tak og vegg, og overgangen mot den neste veggen. Bruk en pensel først, og gå deretter over med en mindre malerulle. 
 7. Deretter kan du begynne å male resten av flaten med den store malerullen. Fest malerullen på et forlengerskaft og mal i vei.
 8. Når det første strøket er ferdig kan du påføre litt maling på malerullene og penslene du har brukt, og legge dem i en lukket plastpose. Da er du klar for strøk nummre to når malingen har tørket ferdig.

Se vårt utvalg i Innemaling, -beis, -lakk og -olje

Tips! Fest malerullen på et forlengerskaft, så får du en bedre arbeidsstilling, og jobben går raskere.

Godt maleverktøy er halve jobben

Når man skal male inne er det gjerne en del utstyr man trenger. Husk at verktøyet man velger å bruke har mye å si for sluttresultatet, og hvor enkelt det vil være for deg å gjøre jobben.

Til malejobben trenger du:

Hvor mye maling trenger jeg?

Først må du finne ut hvor mye maling du trenger. Det finner du ut ved å gange lengden med høyden på veggen (LxH). Da får du riktig antall kvadratmeter på veggen. Husk at du må gange denne summen med to da du alltid skal male to strøk. 
Malingen dekker ca. 8-10 m per liter, så 3 liter dekker mellom 24 - 30 m2.

Eksempel: Du har en vegg som er 11 m x 2,40 m = 26,4 m2. I dette tilfellet trenger du to 3 litere, da du må gange 26,4 mmed to, siden du skal ha to strøk på veggen.

Husk at underlag kan trekke til seg maling ulikt avhengig av hva slags underlag man maler på. Vi anbefaler derfor at du grunner underlaget du skal male med egnet grunning.

Se vårt utvalg i maling og malingstilbehør

 

Tips til malejobben

Uavhengig av om du har malt en del før, eller er nybegynner kan det være greit å få noen tips som gjør at du får best mulig resultat:

 • Ta deg god tid med malejobben, så får du et bedre resultat.
 • Ha godt med maling på malerullen så unngår du å få skjolder.
 • Legg litt ekstra trykk på på den ytre siden av rullen når du ruller bortover veggen. Dette skaper et finere resultat.
 • Har du hatt noen hyller eller bilder hengt opp som har skapt små hull i veggen, kan du enkelt tette igjen disse med litt akryl du stryker ut.

Har du fått med deg de nye interiørtrendene innenfor gulv? 
La BOEN vise deg dagens interiørtrender! 

Husk at Montér har Prismatch på maling!

 

Prismatchen gjelder på maling du får kjøpt hos Montér, og vi matcher alle identiske varer om det fremlegges bevis på at malingen er billigere i en annen butikk. 

Se vårt utvalg av maling og malingstilbehør