Mal tak og vegger i samme farge

Vil du skape en spennende helhet, kan du male tak og vegger i samme farge.  – Det blir nesten aldri feil, mener interiørarkitekt Lene Marie Weum Knudsen.

Male tak og vegger like

 

Du glemmer vel ikke taket når du skal male tak og vegger i nye farger? Taket har lenge hatt en tendens til å havne i hvittoner, men det er det ingen grunn til. Hvis ikke det er akkurat det du vil, da. Fargen på taket virker inn på rommet. Har du tenkt på hvor stor flate taket egentlig er? 

–  Det blir nesten aldri feil 

– Ved å velge samme farge både på tak og på vegg vil det gi en fin og harmonisk helhet til rommet, sier Lene Marie Weum Knudsen.  

Hun er interiørarkitekt i Into Design AS og anbefaler ofte samme farge på vegger og tak 

– Det avhenger selvsagt av hvilken farge du velger, men stort sett blir det aldri feil med denne kombinasjonen. Det gir også en egen lunhet til rommet samt at overgangen vegg til tak viskes ut, understreker interiørarkitekten.  

Få tips til å finne riktig maling til prosjektet ditt.

Lene Marie Weum Knutsen
Interiørarkitekt Lene Marie Weum Knudsen anbefaler én farge hvis målet er helhet og harmoni i rommet. Foto: Into Design

 

Velg rett farge på vegg og tak 

I noen tilfeller blir også bare taket «hengende igjen» selv om resten av rommet blir nytt. Hvis du maler om fra lyse vegger til mørke og himlingen blir værende lysvil taket plutselig stå i sterk kontrast til veggene. Noen ganger er det kontraster vi ønsker, men like ofte er det harmoni. Da må vi sørge for at tak og vegger harmonerer. 

Hvilke farger passer best på både vegger og i tak? 

Det er nesten alltid vellykket med samme farge eller samme fargetone på vegger og takdersom du maler i lyse nyanser. Det fungerer som oftest veldig godt også i mørke nyanser, men vær da ekstra nøye på at du får nok belysning i rommet.  

Velger du en mørk farge, oppleves rommet som lavere og lunere enn om du velger en lys farge. Et stort rom vil virke enda større med lyse farger på både vegger og i tak. Og motsatt, et lite rom kan virke enda mindre. Men kanskje er det nettopp denne effekten du ønsker? En liten mørk hule eller gedigent oppholdsrom – begge deler får du forsterket med like farger.  

Velger du å male taket i samme farge, eller samme nyanse som veggene, virker rommet roligere og mer avbalansert. Og du får så mye mer å velge i, enn de tradisjonelle hvite himlingene. 

Bilde av stue med dobbel takhøyde. Fargen Local green fra Jotun malt i både tak og på vegger.
I denne boligen har deler av stua dobbel takhøyde. Fargen Local green fra Jotun malt i både tak og på vegger, binder rommet sammen og gir et lunere inntrykk. Foto: Metro Branding

Prismatch og fornøydgaranti

Hos Montér får du alltid like lav eller lavere pris på maling når du handler hos oss. Prismatch gjelder på maling du får kjøpt hos Montér, og vi matcher alle identiske varer hvis det fremlegges bevis på at malingen er billigere hos en konkurrent.

På vår egen Opus-mailing gir vi deg 100% fornøydgaranti. Du kan være helt sikker på at Opus-maling har like god, eller bedre kvalitet enn andre malingsmerker. Er du ikke fornøyd med ditt kjøp av Opus-maling kan du bytte til en annen maling i samme prisklasse innen 10 dager. Dette gjelder selv om du har brukt produktet.