Hvor mye maling trenger jeg?

Som en faghandel med bred ekspertise på maling er det ett spørsmål som ofte går igjen fra kunder som skal handle: «Hvor mye maling trenger jeg?». Her er svaret!

Par som maler med interiørmaling

 

Når du skal i gang å male en eller flere vegger er det flere ting du bør tenke gjennom. Det mest essensielle er kanskje «hvor mye maling trenger jeg?». Har du tenkt gjennom dette på forhånd, slipper du å gå tom for maling før veggen er ferdig malt, eller å sitte igjen med unødvendig mye malingsrester i etterkant.

Med enkel matematikk kan du regne deg frem til hvor mye maling du trenger.

Les også: Velg riktig type maling til innendørs bruk 

Regn ut hvor mye maling du trenger

Først og fremst er det en god huskeregel at én liter maling dekker ca. 8-10 m² per liter, men for å forenkle det hele sier vi nå at én liter maling dekker 9 m².

Det første du bør gjøre er å finne ut hvor stor flate du skal male. Det gjør du ved å gange lengden med høyden på veggen (LxH). Da får du antall kvadratmeter flate som skal males. Husk at du må gange denne summen med to da du alltid skal male to strøk.

Bilde av rom som skal males

Eksempel:

La oss si at du har en vegg som er 11 meter lang og 2,40 meter høy. Regnestykket blir da som følger:

11 x 2,40 x 2 = 52,8

Du trenger altså maling til 52,8 kvadratmeter for å male to strøk.

For å finne ut hvor mange liter maling du da trenger deler du antall kvadratmeter som skal males på 9 (antall kvadratmeter én liter maling dekker).

52,8 / 9 = 5,9

Nå vet du at du trenger 5,9 liter maling (to trelitere) for å dekke veggen med to strøk. Dersom det er vinduer, dører eller lignende i veggen kan du måle opp disse på samme måte, og trekke dette fra i det totale regnestykket.

Husk at ulike underlag kan trekke til seg maling ulikt. Vi anbefaler derfor at du grunner underlaget du skal male med egnet grunning.

Prismatch og fornøydgaranti

Hos Montér får du alltid like lav eller lavere pris på maling når du handler hos oss. Prismatch gjelder på maling du får kjøpt hos Montér, og vi matcher alle identiske varer hvis det fremlegges bevis på at malingen er billigere hos en konkurrent.

På vår egen Opus-mailing gir vi deg 100% fornøydgaranti. Du kan være helt sikker på at Opus-maling har like god, eller bedre kvalitet enn andre malingsmerker. Er du ikke fornøyd med ditt kjøp av Opus-maling kan du bytte til en annen maling i samme prisklasse innen 10 dager. Dette gjelder selv om du har brukt produktet.

Her får du flere tips og råd til maling