Hvor mye koster maling av hus?

Lurer du på hvor mye maling koster, for eksempel når hele huset skal males? Med kvalitetsmaling fra Opus, Montérs egen merkevare, kan du male huset til en svært fornuftig pris.

 

– Det er store prisforskjeller på maling, og det lønner seg selvfølgelig å kjøpe når vi har kampanjer, sier Tina Bunæs, som er produktsjef for maling og interiørplater hos Optimera.

Hun trekker fram Montérs egne merkevare, Opus, som et godt eksempel på hvordan man kan få stor verdi for pengene.

– Mange lurer på hva det koster å male et hus. Den rimeligste utemalingen hos Montér, Opus Oljemaling, koster rundt 500,- kroner for 9 liter når den er på kampanje. Vi har ofte kampanje på den. Vanlig pris er 629,- kroner. Dette er en norskprodusert, dekkende eksteriørmaling med god kvalitet. Du kan også velge Opus Oljedekkbeis, som har samme rimelige pris som malingen.

Hva koster maling per m2?

Du kan regne ut ifra at det trengs rundt 1 liter Opus Oljemaling til to strøk på 6-8 kvadratmeter uhøvlet treverk.

– Det betyr at det koster 7-8 kroner å male én kvadratmeter, gitt at malingen kostet 500 kroner for et 9-literspann på kampanje, sier Bunæs.

Finn enkelt ut hvor mye maling du trenger til ditt prosjekt. 

Hva koster maling av huset?

– Hvis du bruker den rimeligste malingen fra Opus på et hus som er 150 kvadratmeter i grunnflate, trenger du 34 liter, altså fire 9-literspann. Da koster det ca. 2000,- kroner for to strøk maling til hele huset, oppsummerer Bunæs.

Hun minner om at det ikke nødvendigvis på sikt lønner seg å velge den billigste malingen. Opus har utemaling i flere kvaliteter – med Opus Ultradekk som premiumvarianten. Ultradekk koster ca. 1400,- kroner for 9 liter, men den har lengre holdbarhet og er mer værbestandig enn annen maling. Du trenger altså ikke male huset like ofte.

Pris og kvalitet

I tillegg til Opus, selger Montér også eksteriørmaling fra Jotun, hvor prisforskjellene på de ulike malingtypene også gjenspeiler kvalitetsnivået.

– Når du estimerer prisen på et malingsprosjekt må du også ta med kostnadene til utstyret du trenger. Det blir selvfølgelig dyrere hvis du leier inn noen til å male. Men hvis du maler selv og bruker den rimeligste malingen, koster det ikke så mye å male huset, sier Tina Bunæs.