Enkel snømåking med elektrisk snøfreser

Har du et begrenset område som skal måkes, kommer du langt med en elektrisk snøfreser.

Dame i vinterklær og lue fjerner snø foran hytten med elektrisk snøfreser.
En elektrisk snøfreser er rimelig, lager lite støy og er lett og enkel å håndtere. Foto: Hako

- Elektrisk snøfreser er et godt alternativ til bensindrevne fresere for deg som bare skal måke en liten eiendom, en svalgang eller veranda, forteller Jan Ove Øen, daglig leder for Montér Ål i Optimera.

Siden elektriske snøfresere ofte har skovler laget i plast og har reimdrift, er de viktig å være klar over at disse ikke like effektive og kraftfulle som de bensindrevne modellene.

- Her kan det fort klumpe seg med våt snø eller is, men benytter du den elektriske freseren når snøen er lett og gjerne samme dag som den faller får du god hjelp.

Les mer: Finn riktig snøfreser til ditt behov

Fordeler med elektrisk snøfreser

- Den kanskje største fordelen med elektrisk snøfreser kontra bensindrevet, er prisen. Her får du en ålreit freser til omlag 5.000 kroner, men du må regne med å bruke fra 15.000 og oppover for en bensindrevet variant.

En elektrisk snøfreser både støyer og veier mindre, og er dermed også enklere å håndtere.

- Du må bare passe på at du ikke kjører over ledningen, tipser Øen.

Har du stor tomt og behov for en mer kraftfull snøfreser? Se vårt utvalg her.

Unngå tunge løft

Montér selger elektriske snøfresere med ledning fra Toro. Men det finnes også en enda enklere variant som går på batteri.

- En batteridrevet snøfreser er veldig liten og mer som en litt avansert snøskuffe å regne. Den koster rundt 1500 kroner og kan være til god hjelp for deg som bare skal rydde trappen for snø og vil spare ryggen. Bare husk å lade batteriet med jevne mellomrom så den står klar til bruk når du trenger den.

Få alt du trenger til snømåkingen hos ditt nærmeste Montér Byggevarehus