Verktøyet du behøver for å realisere dine uteprosjekter

Er man utstyrt med riktig verktøy, går jobben også raskere. Enten det er utendørs, eller innendørs.

mann som sliper et ett gjerde
Mann som driller gjennom en murvegg
Mann som driller gjennom et tak

Nå er vi inne i sesongen hvor man gjerne setter i gang flere prosjekter i hjemmet eller i hagen. Da kan det være greit å oppdatere verktøyet i boden, for best mulig resultat.

Black+Decker 18V system er en serie med over 40 verktøy som alle benytter samme batteri. Man kan dermed bygge sin egen verktøykasse, ut fra sitt eget behov. Deretter kan man supplere med nye verktøy, når nye behov dukker opp. Og benytte samme batteri, noe som gjør kassalappen rimeligere.

Skal du for eksempel legge terrasseplatting? Da er en drill, en sirkelsag og en stikksag godt å ha for hånden. Med dagens batteriteknologi trenger man ikke lenger å trekke skjøteledninger, eller være hindret av ledninger som er i veien når man arbeider.
Black+Decker 18V system gir muligheten for å benytte samme batteri til alle verktøy, til en fornuftig pris. Dermed har alle muligheten til å skaffe seg riktig verktøy.

BD_Drill_669x420.jpg

Drill

Black+Decker 18V driller leveres med to stykk 1,5Ah batterier. Da har man ett batteri å skru med, samt ett batteri i reserve. Man kan skru opp til 400 skruer på en ladning, på den enkleste modellen. Det rekker fint til plattingen. Drillen har gummiert håndtak for behagelig grep, og ti momentinnstillinger for kontrollert skruing. Det finnes også en kraftigere modell med flere momentinnstillinger og børsteløs motor, som gir lengre driftstid

Skal det skal skrus mange lange skruer (for eksempel franske treskruer) kan det være lurt å vurdere om man heller skal investere i en slagtrekker, som benytter både rotasjon og slagkraft for å feste skruene i materialet. En slagtrekker lager noe mer støy, men slitasjen på håndleddet blir vesentlig mindre, samtidig som det er større vrimoment i verktøyet enn en vanlig drill, slik at arbeidet blir mer effektivt.

BD_Sirkelsag_669x420.jpg

Sirkelsag

Når man legger platting er det mange bord som skal kappes. Black+Decker 18V sirkelsag kapper over 100 kapp i standard terrassebord på en ladning. Den er lett og komfortabel i bruk, og det er en stor fordel å ikke ha ledningen i veien, når man kapper endeborene.
Sagen har godt gummiert grep, og kan vinkles opp til 45° for skrå kutt. Sagen er utstyrt med verktøyfritt bladbytte og elektronisk motorbrems for egen sikkerhet.

Et godt tips ved bruk av sirkelsag er å stille inn høyden på sålen, slik at bladet kun skjærer noen millimeter dypere enn materialet. På denne måten sager man raskest og mest effektivt for å spare batteriet. I tillegg får man et penere snitt, med mindre flising i materialet.

BD_Stikksag_669x420.jpg

Stikksag

Black+Decker 18V stikksag kan kjøpes uten batteri. Pendelfunksjonen gjør at man kan sage raskt ved behov, eller med kontrollerte snitt ved presisjonsskjæring. Sålen kan vinkles opptil 45° for skrå kutt.

Når man sager er det viktig å ha god sikt til bladet for å se hvor kuttet kommer, noe som er enkelt med Black+Deckers stikksag. Stikksagen er også fin å bruke ved legging av parkett eller laminat, eller til utskjæring av kummen i kjøkkenbenken. Ved slike applikasjoner er det viktig å benytte blader tilpasset materialet.

Det er også en fordel at det er raskt og enkelt å skifte blader på stikksagen – som på Black+Decker 18V stikksag, som har verktøyfritt bladbytte.

bd_grensag_669x420.jpg

Hageverktøy

Når plattingen er ferdig bygget, er det viktig å holde hagen i samme stand.
Black+Decker 18V systemet inkluderer blant annet gresstrimmere, hekksakser og kjedesag, løvblåser og gressklipper. Batterier krever ingen service, lager mindre støy enn bensindrevne maskiner, og kan enkelt oppbevares utenom sesongen.

Øvrige produkter i serien

Serien inkluderer, utover utstyret nevnt over, slipemaskiner, bajonettsag, lykt, flere hageprodukter, samt håndstøvsuger og en smart kompressor til å blåse opp bil- og sykkeldekk, samt badebassenger. Black+Deckers modell kan drives av batteri, strøm eller fra sigarettuttaket i bilen.

Se også: Ustyr til enhver anledning