Velg riktig gressklipper

Trenger du ny gressklipper? Hos Montér får du både elektriske og bensindrevne gressklippere i alle prisklasser, samt tips om hva du bør tenke på.

Mann som klipper gress med en manuell gressklipper

 

– Hovedtrenden i dag er elektriske gressklippere som går på batteri. Men vi selger fortsatt mye av bensindrevne gressklippere, spesielt til folk som er litt eldre, og folk som har veldig stor hage, sier Vibeke Rotegård, produktsjef i Optimera.

Så hva er viktig å tenke på når du skal velge gressklipper? For det første: Hvor stor er plenen din? Og kommer du til å klippe sjelden eller ofte?

Elektrisk gressklipper

Dagens batteridrevne gressklippere er et godt alternativ til bensindrevne klippere. De er lettere, mer miljøvennlige, trenger minimalt vedlikehold og lager mindre støy.

– Du slipper problemet med ledning, og det er enkelt og raskt å lade opp batteriene når de er tomme. Jeg kan for eksempel anbefale Black+Decker´s to modeller, hvor den minste er på 18 volt og den andre er på 36 volt. Begge har justerbar klippehøyde, og oppsamlingsboks for gresset.

Hvis du har en liten plen på under 300 m2, klarer du deg med den minste modellen, som er lett og hendig med 33 cm kuttebredde. 36 volt-modellen egner seg for litt større plener – opptil 600 m2. Den har en kuttebredde på 38 cm, og leveres to stykk 36V batterier. Fordelen er at den kun benytter ett batteri av gangen, og batteriet lades på en drøy time.

­– For alle som ikke har veldig store hager, er elektriske gressklippere helt ideelt, sier Rotegård. 

Gressklippere på bensin

Dersom plenen din er på over 600 m2, bør du derimot vurdere en gressklipper som går på bensin. Her kan du velge mellom ulike størrelser, egenskaper og prisklasser.

– Igjen er det størrelsen på plenen som avgjør hvilken modell du bør velge. Dessuten bør du vurdere om du vil ha oppsamler, bioklippfunksjon eller begge deler, sier Rotegård.

 Hun forklarer at bioklippfunksjon er et klippesystem som gjør at gresset som klippes, finkuttes og faller ned i plenen igjen. Der blir det omdannet til organisk gjødsel i hagen din. Du tilfører altså næring til plenen.

– Alle våre tre anbefalte modeller fra Stiga har bioklippfunksjon. De to største modellene, Combi 48 SQ og Combi 53 SQ, har både oppsamlere og bioklippfunksjon. Da kan du velge hva du vil gjøre med det klipte gresset, og du kan også justere klippehøyden som du vil. Disse modellene har også drift på bakhjulene for enkel og komfortabel klipping, opplyser hun.

Les også om den gode hjelperen, robotgressklipperen!

 Manuell gressklipper

Før var det ikke så mange andre alternativer enn manuelle gressklippere. Men de selges fortsatt nå etter at utvalget innen gressklippere har blitt større.

 – Vi har en manuell gressklipper fra Gardena, den er for eksempel kjekk å ha på hytta. Den tar liten plass, bråker ikke og dessuten: Du får gratis trim!