Gjør det enkelt med en snøfreser

Når snøen ligger som et tykt hvitt teppe og du må frem med måkeutstyret, er det fler og fler som tyr til snøfresere. Vi har flere snøfreser å velge mellom, både 1-trinns og 2-trinns snøfresere. Men hva er egentlig forskjellen på en 1-trinns og en 2- trinns snøfreser?

  • 1-trinns snøfreser
    Passer til solid og jevn overflate, lite område og opptil 30cm snø. Den er ikke så kraftig som 2- trinns freser. Passer best til mindre oppkjørsler og rekkehus da den betjenes manuelt av føreren. Den skraper underlaget rent med gummilist og kaster ikke snøen så langt og passer bra for fresing nær hus. 
  • 2-trinns snøfreser
    Passer til mykere og grusete/kupert overflate, freser større områder og opptil 55cm snø. Kraftigere freser som måker større mengder og områder med snø. Den freser ikke underlaget rent for snø, men kan derimot frese dypere mengder med snø, har drift, gir og bremser. 

imagemv03f.png

4 tips til valg av snøfreser: 

  1. Hvor stort område skal frese bort snøen, desto større område du har å frese desto kraftiger maskin.
  2. Hvordan ser terrenget ut? Er det kupert og ofte mye snø, trenger du kraftigere hjul, og en 2 trinns modell. 
  3. Snøfresere med hjul er enkle å håndtere, desto større hjul desto bedre fremkommelighet og fungerer også på isete overflater med kjetting. 
  4. Snøfreseres med gummibelter tåler de tøffeste overflater med is og har god kontakt i kupert terreng. Kan enkelt navigeres i bakker, og på tak.