Få ryddige bed med bark

Bark er en enkel og effektiv måte å holde ugress unna plantene dine. Barken holder også på fuktigheten og er en god hjelper til hagen din.

Belegningsstein, bed med bark og busker

 

Bark kan du bruke som dekke rundt plantene dine, slik at ikke ugress kommer opp og tar næringen fra plantene. Bark er helt naturlig og miljøvennlig, vanligvis laget av furu og gran. 

Bark i skråninger 

Bark er perfekt til bruk i skråninger, for eksempel på stein og under jord. Slik vil det bli enklere å få jorda til å ligge på plass. Skal du legge bark i en veldig bratt skråning, vil det være lurt å legge lektere, slik at ikke barken sklir og samler seg nederst. 

Bark på stein 

Bark passer godt til å dekke over steinfyllinger. Legg et lag med tørr bark over steinene, før du legger på jord. Slik beholder du fuktigheten bedre i jorda. 

Bedd med dekkbark
I skråninger kan du måtte lekte for å holde barken på plass. En fiberduk sørger for at barken holder lenger og du trenger mindre bark.

Bruk barkduk under 

Legger du en fiberduk i bedet under barken, blir det helt lystett under duken. Det gjør det enda vanskeligere for ugress å gro. Det er likevel anbefalt å luke bort rotugress på forhånd. 

Barkduk (fiberduk) kan brukes i skråninger, blomsterbed og rundt busker for å begrense ugress. Duken gir en enkel beskyttelse mot ugress sammen med bark. Dekk til med fem centimeter bark. Det er viktig at dette laget ikke blir for tykt. Da vil du kunne oppleve at nedbrytingen av barken går raskere.  

Hvor tykt skal laget med bark være? 

Du trenger maks ti centimeter bark. Har du en barkfiberduk/duk under, er det nok med fem centimeter. Barken brytes ned etter hvert. Du bør fylle på i løpet av 2-5 år, avhengig av hvor raskt barken komposteres. 

Vil du ha enda flere prosjekter?

Få det fint i hagen din og øk verdien på boligen med pergola.

Bilde av dekkbark.
En god dekkbark er en god hjelper i hagen. Bark holder på fuktigheten og kveler ugress.