Robotgressklipper for små og store hager

Vurderer du en robotgressklipper til hagen, er det flere hensyn å ta for å finne riktig modell. Vi hjelper deg med valget!

Robotgressklipper fra Gardena i en hage
Robotgressklipper fra Gardena ved siden av en fotball og fotballmål
Robotgressklipper fra Gardena lader batteri på ladestasjonen
Robotgressklipper fra Gardena som er på vei til å parkere i ladestasjonen

En selvgående robotgressklipper kan gjøre gressplenen både friskere og penere, samtidig som du slipper å klippe gresset selv. Slapp av mens du kan! Se robotgressklipperen ta seg av gressklippingen mens du ser på fra solsengen.

Robotgressklipperne har mange fordeler. For deg som har lite erfaring med robotgressklippere fra før, kan det lønne seg å vite om forskjellene og ulempene – spesielt når du skal velge modell. Er du i tvil, hjelper vi deg.

3 ting å tenke på når du skal kjøpe robotgressklipper:

Hvor stor robotgressklipper trenger hagen din? Er den for eksempel så stor som 1000 m2, er vår anbefaling Gardena Sileno Life Smart 1000. I en hage mindre enn 500 m2, kan du sannsynligvis klare deg med Gardena Smart Sileno City 500.

Hvor ujevn er plenen?Har den trange passasjer, traseer, bratte høydeforskjeller og lignende.

Hvilken prisklasse ser du for deg? Hos Montér har vi robotgressklippere i prisklasser fra de aller rimeligste (rundt kr. 6500,-) til de mer avanserte (rundt kr.15000,-). Følg også med på kampanjene våre for gode tilbud på robotgressklippere og andre hageredskaper.

Fordelene ved å ha en robotgressklipper

Du slipper å klippe gresset selv. Robotgressklippere kan tidsinnstilles slik at gressklippingen går av seg selv, også når du er bortreist. De fleste av dem kjører også selv inn i ladestasjonen når batteriet er lavt, slik at hele klippeprosessen er automatisert.

Aldri mer høyt eller ujevnt gress: Robotgressklipperne kryssklipper og følger terrenget bedre. Dette er spesielt en fordel i tilfeller med ujevn plen, smale stier, blomsterbed og andre detaljer.

Nesten alle robotklippere styres ved hjelp av en app, enten gjennom Bluetooth eller med Internett (wifi). Med den kan du ta kontroll over klipperen og dens funksjoner, tidsinnstille gressklippingen og få beskjed for eksempel når noe ikke fungerer som det skal. Noen apper tillater deg også å spore robotgressklipperen, så du kan se hvor den befinner seg til enhver tid.

Selvgående robotgressklippere er batteridrevet, i motsetning til mange av de eldre, manuelle motorgressklipperne. Fordelen med en oppladbar robotgressklipper er ikke bare at strøm er lettere å oppdrive enn bensin, men du slipper også oppbevaringen av bensinkanner og drivstoffpåfylling.

 

Vær obs på disse ulempene når du velger modell

Selv om prisene har gått drastisk ned siden de første robotplenklipperne ble lansert, har mange av dem fortsatt en relativt høy prislapp. Det kan være tusenlapper å spare på å velge riktig modell til riktig hage!

Fordi robotgressklippere hele tiden befinner seg utendørs, er de utsatt for vær og vind. Derfor bør ladestasjonen stå litt skjermet. Noen av leverandørene, eksempelvis McCulloch og Gardena, tilbyr garasje til robotklipperne sine, som kan være en god løsning. Om vinteren må klipperen og ladestasjonen likevel tas inn, da batteriene tåler kulda dårlig.

De aller fleste robotgressklippere følger en kanttråd (kanttråden er en kabel du trekker opp selv, som definerer hvilket område gressklipperen skal klippe). Så fiffig som løsningen enn er, kan det oppstå brudd i kanttråden. Da vil robotklipperen din slutte å klippe (dette er et sikkerhetstiltak gjort av leverandørene selv), og du må lokalisere og reparere skaden for å få den til å gå igjen.

Robotgressklippere trenger, som med de fleste andre motoriserte duppeditter, vedlikehold. Et godt tips for å få investeringen din til å holde lengst mulig, er å ta den med til forhandler når sesongen er over og få den rengjort og sett over av fagfolk.

Sensorene i robotgressklipperne har den designsvakheten at de kan overse smådyr. Dette gjelder spesielt om natten, da mange dyrearter, blant annet pinnsvinet, er mest aktive. En god tommelfingerregel for å unngå uheldige møter mellom knivblad og dyr, er å kun la klipperen jobbe på dagtid.

Se hvordan kabel til robotgressklipper installeres

Robotgressklipper for hager opptil 500 m2

City500_669x420.jpg

Gardena Smart Sileno City 500 er en svært nøyaktig, pålitelig og stillegående robotgressklipper. Vendbart bakhjul gjør at robotgressklipperen blir smidig i bevegelsene, noe som gjøre den ypperlig for mindre og smale hager.

Med egen app til smarttelefon kan gressklippingen tidsinnstilles, og robotgressklipperen kjører selv inn til ladestasjonen når batteriet er lavt (typisk klippetid per lading er 65 min).

Gardena Smart Sileno City 500 opererer gjennom trådløs nettverksforbindelse, hvor en programmeringsassistent hjelper deg med installasjonen.

  • Svært nøyaktig, pålitelig og stillegående
  • Parkerer selv i ladestasjonen etter at den har klippet gresset
  • Takler smale passasjer og helling på opptil 25 % (ca. 14⁰)
  • Vendbart bakhjul gjør robotgressklipperen smidig og manøvrerbar
  • Enkel installasjon ned programmeringsassistent

Robotgressklipper for hager opptil 1000 m2

Smart1000_669x420.jpg

Gardena Sileno Life Smart 1000 klipper plenen for deg mens du nyter fritiden! Robotklipperen er godt egnet for middels store og store plener og takler skråninger opp til 30 % (ca. 20⁰), noe som gjør at den kan brukes i de aller fleste hager.

Denne robotgressklipperen kan brukes også i regn og vind, er stillegående og kjører selv tilbake til ladestasjonen når batterinivået blir lavt.

Med Gardena Smart App kan du tidsinnstille plenklippingen over trådløst nettverk.

  • Rask og enkel programmering
  • Enkel rengjøring
  • Stillegående
  • Sensor Cut System sørger for balansert klippemønster og perfekt resultat
  • Smart Gateaway gir trådløs nettverksforbindelse

Les også