Robotgressklipper for små og store hager

Vurderer du å kjøpe robotgressklipper? Vi hjelper deg med valget!

Med en selvgående gressklipper kan gressplenen bli både friskere og penere, samtidig som at hagestellet går enklere og raskere.
Fordelene med robotgressklipperne er mange. Men for deg som har lite erfaring med det fra før, kan det lønne seg å vite om forskjellene og ulempene også - Spesielt når du skal velge modell.

3 ting å tenke på når du skal kjøpe robotgressklipper:

 1. Hvor stor er plenen eller hagen din? Er den for eksempel så stor som 1000 m2, er vår anbefaling Gardena Sileno Life Smart 1000. Mindre enn 500 m2, da kan du sannsynligvis klare deg med Gardena Smart Sileno City 500.
 2. Hvor ujevn er plenen? Har den traseer, bratte høydeforskjeller, smale stier og så videre, bør du kanskje vurdere en McCulloch ROB R600.
 3. Hvilken prisklasse ser du for deg? Hos Montér har vi robotgressklippere i prisklasser fra de aller rimeligste (rundt 6500,-) til de mer avanserte (rundt 15000,-). Følg også med på kampanjene våre for gode tilbud på robotgressklippere og andre hageredskaper.

 Fordelene ved å ha en robotgressklipper

 • Du slipper å klippe plenen selv. Robotgressklippere kan tidsinnstilles slik at klippingen går av seg selv, også når du er bortreist. De fleste av dem kjører også selv inn i ladestasjonen når batteriet er lavt, så hele klippeprosessen er automatisert.
 • Aldri mer høyt eller ujevnt gress: De automatiserte gressklipperne kryssklipper og følger terrenget bedre. Dette er spesielt en fordel i tilfeller med ujevn plen, smale stier, blomsterbed og andre detaljer.
 • Nesten alle robotklippere styres ved hjelp av en app, enten gjennom Bluetooth eller med Internett (wifi). Med den kan du ta kontroll over klipperen og dens funksjoner, tidsinnstille klippingen og få beskjed for eksempel når noe ikke fungerer som det skal. Noen apper tillater deg også å spore klipperen, altså å se hvor den befinner seg til enhver tid.
 • Selvgående gressklippere er batteridrevet, i motsetning til mange av de eldre, manuelle motorgressklipperne. Fordelen med en oppladbar gressklipper er ikke bare at strøm lettere å oppdrive enn bensin, men du slipper også oppbevaringen av bensinkanner og drivstoffpåfylling.

Ulempene du bør være klar over når du velger modell

 • Selv om prisene har gått drastisk ned siden de første robotklipperne ble lansert, har mange av dem fortsatt en relativt høy prislapp. Det kan være tusenlapper å spare på å velge riktig modell til riktig hage!
 • Fordi robotklippere hele tiden befinner seg utendørs, er de utsatt for vær og vind. Derfor bør ladestasjonen bør stå et sted som er litt skjermet. Noen av leverandørene (eksempelvis McCulloch) tilbyr garasje til robotklipperne sine, som kan være en god løsning. Om vinteren må klipperen og ladestasjonen likevel tas inn, da batteriene tåler kulda dårlig.
 • De aller fleste robotklippere følger en kanttråd (kanttråden er en kabel du trekker opp selv, som definerer hvilket område gressklipperen skal klippe). Så fiffig som løsningen enn er, kan det oppstå brudd i kanttråden. Da vil robotklipperen din slutte å klippe (dette er et sikkerhetstiltak gjort av leverandørene selv), og du må lokalisere og reparere skaden for å få den til å gå igjen.
 • Robotgressklippere trenger, som med de fleste andre motoriserte duppeditter, vedlikehold. Et godt tips for å få investeringen din til å holde lengst mulig, er å ta den med til forhandler når sesongen er over og få den rengjort og sett over av fagfolk.
 • Sensorene i robotgressklipperne har den designsvakheten at de kan overse smådyr. Dette gjelder spesielt aktuelt om natten, da mange dyrearter, blant annet pinnsvinet, er mest aktive. En god tommelfingerregel for å unngå uheldige møter mellom knivblad og dyr, er å kun la klipperen jobbe på dagtid.

Robotgressklipper for hager opptil 500 m2

City500_669x420.jpg

Gardena Smart Sileno City 500 er en svært nøyaktig, pålitelig og stillegående robotgressklipper. Vendbart bakhjul gjør at robotklipperen blir smidig i bevegelsene, noe som gjøre den ypperlig for mindre og smale hager.

Med egen app til smarttelefon kan klippingen tidsinnstilles, og klipperen kjører selv inn til ladestasjonen når batteriet er lavt (typisk klippetid per lading er 65 min).

Gardena Smart Sileno City 500 opererer gjennom trådløs nettverksforbindelse, hvor en programmeringsassistent hjelper deg med installasjonen.

 • Svært nøyaktig, pålitelig og stillegående
 • Parkerer selv i ladestasjonen etter plenklipp
 • Takler smale passasjer og helling på opptil 25% (ca. 14⁰)
 • Vendbart bakhjul gjør klipperen smidig og manøvrerbar
 • Enkel installasjon ned programmeringsassistent

 

Robotgressklipper for hager opptil 800 m2

McCulloch_669x420.jpg

McCulloch R80Li er en avansert robotklipper, som likevel er lett i bruk. Begrensningskabelen er lett å legge, og klipperen lader seg selv i ladestasjonen.

McCulloch trenger ingen tømming imellom: I stedet for å samle opp gresset, finfordeles materialet og gjødsler på den måten plenen, samtidig som det klippes. Den etterlater ingen hjulspor.

Med Bluetooth-tilkobling og app til smarttelefonen, blir det enkelt å kontrollere robotklipperen og dens funksjoner. Appen gjør det blant annet mulig å tidsinnstille klippingen, i tillegg til at du kan feilsøke eventuelle problemer..

 • Svært stillegående
 • Enkel installasjon og programvare
 • Fleksibel ladestasjon
 • Håndterer helninger opp til 25%
 • Egner seg godt for mellomstore hager.

 

Robotgressklipper for hager opptil 1000 m2

Smart1000_669x420.jpg

Gardena Sileno Life Smart 1000 klipper plenen for deg mens du nyter fritiden! Robotklipperen er godt egnet for middels store og store plener og takler skråninger opp til 30% (ca. 20⁰), noe som gjør at den kan brukes i de aller fleste hager.

Denne robotklipperen kan brukes også i regn og vind, er stillegående og kjører selv tilbake til ladestasjonen når batterinivået blir lavt.

Med Gardena Smart App kan du tidsinnstille plenklippingen over trådløst nettverk.

 • Rask og enkel programmering
 • Enkel rengjøring
 • Stillegående
 • Sensor Cut System sørger for balansert klippemønster og perfekt resultat
 • Smart Gateaway sikrer gir trådløs nettverksforbindelse

Andre produkter du kanskje også er interessert i: