Hvorfor velge gassgrill?

Grillsesongen er her! Skal du kjøpe ny grill i år, men er usikker på om du bør velge gassgrill eller en annen type? Her finner du fordelene med gassgrill, samt hvilke muligheter en gassgrill og ekstrautstyr vil kunne gi - Så står du bedre rustet i valget ditt.

Grillspyd med paprika, løk og kylling
Mann og kvinne på ski griller ute i snøen
En Broil King grill ute i en hage
Mann med solbriller tar av trekket fra en grill.
Mann som skrur på en grillknapp
Laks med limeskiver som grilles på en fjøl på en grill
Større gassgrill i hagen foran et hus.

Fordelene med gassgrill

Raskere: Gassgrillen blir raskere varm enn for eksempel en kullgrill. Det betyr mindre tid til venting, og mer tid til selve grillingen.

Bedre kontroll: Det er enklere å regulere varmen og temperaturen med en gassgrill.

Mer effektivt: Med gassgrill får du muligheten til å bruke blant annet forskjellige soner og sidebrennere, direkte og indirekte varme og integrert termometer. Dermed kan du grille mat som krever ulike varmeinnstillinger, for eksempel grønnsaker på grillspyd og biff, helt samtidig.

Enklere rengjøring: Med gassgrill kan du helt enkelt brenne bort matrestene før bruk.

Flere muligheter med grilltilbehør: Våre gassgriller kommer med en mengde ekstra tilbehør, som kan forenkle eller avansere grillteknikken din. Prøv deg for eksempel på røyking, plankegrilling, rotisserigrilling eller hvorfor ikke en pizza på grillen?

Alle prisklasser: I vårt grillsortiment finner du både de enkleste, rimeligste gassgrillene som dekker de fleste behov, og de litt kraftigere og mer avanserte variantene. Valget er ditt!

 

Også nyttig å vite om gassgrill

Både med gassgriller og elektriske griller er man i større grad avhengig av at mekanikken og elektronikken fungerer som den skal.
Men: Alle Broil King® gassgriller har et hull på siden av grillboksen, slik at hvis tenneren mot formodning skulle svikte, kan man få tent opp med en helt vanlig fyrstikk eller lighter.

Sett opp mot de minste elektriske grillene og de tradisjonelle kulegrillene tar gassgrillene, avhengig av modell, kanskje opp mer plass. Med det sagt, finnes det en rekke elektriske griller som både matcher og overgår gassgrillene i størrelse. Da er det eventuelt andre egenskaper slik som tyngde og effekt som blir avgjørende for valget ditt.

grilldetalj.PNG

Grilltilbehør med mange muligheter

I vårt grilltilbehørsortiment finner du også en masse godt grillutstyr som kan både forenkle eller avansere grillteknikken- og ferdighetene dine. Lek deg med alt fra helt grunnleggende redskaper som grillspader, klyper og pensler til for eksempel keramisk pizzastein, kyllingholder med termometer eller røykboks.

Visste du? – Myten om kull

Mange tror at grillsmaken ikke blir like god, dersom man ikke bruker kullgrill. Men dette stemmer faktisk ikke!
Den gode grillsmaken oppstår når fett og safter fra maten drypper ned på varmekilden og forbrennes. Dampen som da oppstår, fyller maten med den deilige grillsmaken som vi er så glade i.

Det er helt riktig at dette skjer ved bruk av kull, men man kan oppnå den samme effekten med briketter, eller slik Broil King® har løst det, med Flave-R-Waves™ (les mer om Flave-R-Waves™ i avsnittet nedenfor).

BroilKingGassgrill_3_669x420.jpg

Broil King® gassgrill: Dette kan du forvente

Broil King®-grillene har et unikt grillsystem, fullspekket av grillutstyr, konstruert for å yte over tid, og for å levere allsidighet. Hos Montér tilbyr vi Broil King® gassgriller i ulike størrelser og prisklasser, men uansett hvilken modell du velger kan du forvente dette:

Grillovnen, som består av grillboks og lokk i støpt aluminium og/eller rustfritt stål, fungerer som en varmluftsovn. Den har god varmeisolering og gir jevn tilberedning i hele grillovnen.

Flav-R-Wave: I den nedre delen av grillovnen ligger Flav-R-Wave™, som fordeler varmen og fordamper kjøttsaft og fett når det drypper. Dampen som da oppstår, gjennomsyrer maten med uimotståelig grillsmak, samtidig som at brennerne beskyttes.

Grillristene, fremstilt i støpejern eller rustfritt stål, sørger for jevn varme.
Resultatet er delikate grillstriper og god smak:

Brennerne, som består av rustfritt stål har brennerporter på to sider. Dette sikrer full effekt i hele grillen for jevn varmefordeling og effektiv grilling. Brennerne kommer med 5 - 10 års garanti.

Temperaturregulering: Med Linear-Flow™ ventiler og Sensi-Touch™ brytere får du full kontroll over temperaturen, og kan tilberede maten akkurat slik du ønsker.

Enkel rengjøring: Grillen rengjøres enklest ved å varme opp grillen med lokket stengt og på sterk varme i 7-10 minutter. Da forkulles alle matrester, og kan enkelt børstes bort med stålbørste.

gassgrill.PNG

Med Broil King® kan du med enkle innstillinger veksle mellom ulike grillmetoder, alt etter hvilken type grillmat du skal tilberede.

Direkte grilling – Maten tilberedes på grillristen, direkte over flammene. Ypperlig for enkle retter som grillspyd, koteletter, fisk og så videre.

Indirekte grilling – Maten tilberedes langsomt med dryppform eller enbrenner, og passer dersom du skal grille for eksempel stek eller hel kylling.

Rotisserigrilling – Kjøttet tilberedes på en roterende grillspett. Brukes gjerne til større kjøttstykker og hel kylling eller kalkun (opptil 7 kg).

Plankegrilling – Maten ligger på en lønn- eller sedertreplanke som gir en helt egen, karakteristisk grillsmak. Brukes for eksempel med lam eller svinekjøtt.

BroilKingGassgrill_5_669x420.jpg

Dette er Broil King®

Den nord-amerikanske familiebedriften Broil King® startet opp i 1906 og har mer enn 30 års erfaring i å produsere gassgriller i ulike prisklasser. Bedriften legger sin ære i å levere kvalitet og mange års holdbarhet, blant annet ved å forplikte seg til å sikre kunder tilgang på originale reservedeler i mange år etter kjøpet.

I Montér er vi opptatt av kvalitet, og av at kundene våre skal få litt mer enn kun det mest nødvendige. Derfor er vi glade og stolte av å kunne tilby produkter fra Broil King®.
Med Broil King® får du ikke bare en grill; du får en skikkelig bra gassgrill, med skikkelig godt grillutstyr og skikkelige gode resultater.