Hagemøbler til din terrasse og balkong

Vi har hagemøblene du trenger for å gjøre uterommet komplett! Hos oss finner du et variert utvalg utemøbler i rotting og aluminium. Vi har alt fra enkle cafésett til balkongen, til hagestoler, hagesofaer og flotte hagegrupper der du kan samle venner og familie til hyggelige stunder gjennom hele utesesongen. I denne artikkelen hjelper vi deg å velge riktig modell for dine behov og bruk.

Foto: Schou

Verdt å tenke på før valg av hagemøbler

 • Hagemøblene bør møte dine behov
  Det er praktisk å ha utemøbler som enkelt kan slås sammen eller settes oppå hverandre slik at de tar opp minst mulig plass og enkelt kan flyttes rundt. Det kan dessuten være smart å sjekke om stolenes armlen passer under hagebordet og dermed tar opp mindre plass når de ikke er i bruk.
 • Hvor mye vedlikehold kreves av deg?
  Vedlikeholdsfrie hagemøbler er ideelt, spesielt om du er av typen som forbinder sommeren med lange, avslappende dager og ikke ønsker å bruke tid på vedlikehold. Sørg for å undersøke hvilket materiale hagemøblene er laget av. Det kan være store forskjeller i hvor mye vedlikehold de ulike materialer krever og ikke minst hvordan de skal lagres gjennom året.
 • Hagemøbler tilpasset ditt uterom
  Tenk igjennom hvordan du bruker uterommet. Er du alene eller er dere ofte flere sammen ute på terrassen? Kanskje ønsker du et hagebord som kan forlenges når du venter gjester? Avhengig av plassen du har til rådighet kan du vurdere alt fra et lite kafésett med to stoler og et bord, eller et stort eller lite loungesett.

3 fordeler med hagemøbler i aluminium

 • Vedlikeholdsfrie
  Hagemøbler i aluminum er vedlikeholdsfrie og krever kun enkel rengjøring mellom bruk. Det gjør det til et veldig attraktivt alternativ for deg som liker å nyte livet utendørs, uten å bruke tiden på vedlikehold.
 • Ruster ikke
  Ettersom hagemøblene er laget av aluminium som ikke ruster, er de svært værbestandige og kan dermed stå utendørs hele året. Vi anbefaler at utemøblene dekkes til gjennom vinteren for å sikre at de holder seg lengre, men de krever altså ikke oppbevaring i bod eller garasje.
 • Veier lite
  Ettersom aluminium er et så lett materiale er hagemøbler laget av aluminium enkelt å flytte rundt. Dette er særlig en fordel for deg som ønsker å flytte møblene etter solen, eller som skal utvide med flere sitteplasser ved besøk.

3 fordeler med hagemøbler i kunstrotting

 • Lang levetid
  Kunstrotting er et sterkt og fleksibelt materiale som fungerer godt utendørs, nettopp fordi det tåler stor variasjon i temperatur og fuktighet.
 • Vedlikeholdsfritt
  Hagemøbler i rotting og kunstrotting holder seg godt uten nevneverdig vedlikehold. Tørk av møblene med en fuktig klut ved behov. Sørg også for å sette møblene inn om vinteren for å beskytte dem mot vær og vind.
 • Stabilt materiale

Tips! Oppbevar hageputene innendørs når de ikke er i bruk for å holde dem fine lenge og unngå fukt- og solskader.

Vi har et bredt utvalg hagemøbler i våre byggevarehus og du er når som helst velkommen innom ditt nærmeste! Du kan dessuten sjekke ut alle våre hagemøbler i nettbutikken.

Inspirasjon til uterommet

Her har vi samlet artikler som kan være relevant for deg som skal gjøre uterommet klart for sommeren. Når hagemøblene er i boks, kan det være aktuelt med en grill av ypperste klasse, en terrassevarmer eller en pergola som gir god skjerming mot vær og vind.