Få det fint i hagen

Du trenger ikke være født med spesielt grønne fingre for å oppnå en frodig, velstelt hage. Du kommer langt med godt utstyr - og noen ess i ermet.

Frodig med jord, gjødsel og bark

Hva er triksene for å få det fint i hagen? Start med å skaffe en god plantejord. Denne kan brukes til mye. Jorda du planter i er nemlig plantenes matskap, cocktailbar og medisinskap - derfor bør denne være av optimal kvalitet. 

Visste du at plantejord også kan brukes til grønnsaker og blomster, ikke bare til plantene i hagen din? Plantejorda holder på vannet og er et rimelig alternativ som passer til det meste.

Det neste du bør tenke på, er gjødsel - maten som hjelper plantene å vokse. Tilfører du gjødsel til plantene dine jevnlig, vokser de raskere. Et godt tips er å væte jorden etter at du har gjødslet. Sett på vannsprederen, spyl blomsterbedet med hageslangen - eller gjødsle i regnet.

Ønsker du et enda mer lettstelt blomsterbed kan du gå for bark. Bark er et naturprodukt som bevarer fuktigheten i jorda og forbedrer jordstrukturen. Det pynter opp og bidrar til vakre og velstelte blomsterbed og plantefelt.

Legg en barkduk under barken så slipper du ugress uten å bruke kjemikalier. Vann og luft trenger gjennom duken slik at jorda under ikke tørker ut.

Effektiv vanning

Vann er roten til alt godt! Og det er ikke bare plantene og gresset ditt som bør vannes. Spyler og vasker du terrassen og brosteinen din jevnlig holdes det seg pent hele sommeren. Bruk riktig utstyr så blir det både enklere og morsommere å gjøre jobben. 

La barna leke i vannsprederen samtidig som du vanner gresset! Da får du både fornøyde barn og et grønnere gress.

Hvilken gressklipper skal du velge?

Bensindrevet gressklipper

Dette er den mest populære gressklipperen. Den klipper effektivt tett, høyt og sleipt gress og fås med bioklipp og oppsamler. Har du en småkupert hage anbefaler vi deg å kjøpe den med hjuldrift så får du ekstra hjelp i bakkene.

Elektrisk gressklipper

Denne typen er både miljø- og støyvennlig og du får den med og uten ledning. Gressklipperen er superlett å skyve rundt og passer godt til deg som bor i rekkehus med hage under 300 m2. De nye modellene klipper lenger per ladning.

Robotgressklipper

Synes du det er kjedelig å klippe gresset? La robotklipperen gjøre jobben for deg! Gressklipperen er støyvennlig og effektiv og kjører tilbake til huset sitt og lader seg selv når den har klippet ferdig. Den takler utfordringer i terrenget og gir deg et plettfritt resultat. Plenen din blir friskere og penere når du programmerer den til å klippe jevnlig.

Mer nyttig hageutstyr

Selv med automatisk gressklipper kommer du ikke helt unna litt manuelt arbeid dersom du ønsker en frodig hage. Med rett utstyr trenger det derimot ikke å være verken slitsomt eller kjedelig: 

En grensag kapper sjenerende grener effektivt. Med justerbart skaft trenger du ikke stige for å kappe grener et par meter over bakken.

Hagerive er et must for alle med hage. Den løser opp jord, fjerner røtter og steiner.

Trillebåren gjør livet lettere for enhver hageeier. En stødig og robust trillebår velter ikke selv om du fyller den full og er mye enklere å trille - også med tung last.

La utesesongen vare lengst mulig med en effektiv terrassevarmer. Våre terrassevarmere har ekte infrarød varme som varmer der den treffer, og er perfekte også til små balkonger og mindre verandaer.