Velge ferdigstillingsgrad for garasjen

Drømmer du om en nøkkelferdig garasje? Eller ønsker du kanskje å gjøre hele jobben selv? Uansett hva du ser for deg, tilbyr vi en garasjeløsning som treffer ditt behov. Det er du som bestemmer hvor mye av jobben du ønsker å gjøre selv, og våre dyktige montører fra Igland Garasjen står klare til å hjelpe dersom du ønsker montering. Les mer om de ulike ferdigstillingsgradene for garasje her.

rekkegarasje under oppføring
Skal du eller ditt sameie bygge rekekgarasje, vil det være mye tid og penger spart ved å velge element og montering fra Igland Garasjen. Foto: Igland Garasjen.

Ferdig montert – nøkkelferdig garasje levert til og montert for deg

En ferdiggarasje er midt i blinken for deg som ønsker en nøkkelferdig garasje uten å gjøre noe av arbeidet selv. Når du velger en nøkkelferdig garasje, kommer våre dyktige montører og bygger garasjen like etter at den er levert på tomten der du ønsker den oppført.

En av de store fordelene med å velge leveringsalternativet ferdig montert er at garasjen raskt blir ferdigstilt. Dette betyr at du kort tid etter levering vil kunne ta garasjen i bruk.

garasje fra Igland Garasjen i modellen Hushovd
Velger du en nøkkelferdig garasje, sparer du tid og kan innen kort tid ta den i bruk. Pynt opp med blomster i ampler og en sittegruppe i solen og nyt resultatet. Foto: Igland Garasjen

Element byggesett – for deg som vil gjøre litt selv

Å få garasjen levert på byggeplass i elementer, passer for deg som vil gjøre litt selv. Ved valg av element byggesett mottar du materialene i elementer sammen med en medfølgende monteringsveiledning for hvordan du skal gå frem.

Elementene for garasjemodellene uten loft kan bæres på plass av to personer, men vi gjør oppmerksom på at elementene blir vesentlig tyngre dersom du ønsker gips eller større dimensjoner på stendere. Dersom du har valgt en garasjemodell med loft eller med ekstralengder uten skjøt, vil du trenge kran. Det samme gjelder dersom elementene har gips under kledningen. 

Prekutt byggesett – for deg som vil gjøre nesten alt selv

Med ferdig kappede garasjedeler får du gleden av å gjøre store deler av snekringen selv. Garasjen blir levert som prekutt, hvor reisverk og konstruksjon er ferdig kappet på mål, mens kledning kommer i lengdemeter. Ettersom du gjør mye av jobben selv, er prekutt et vesentlig rimeligere alternativ enn byggesett av elementer.

På samme måte som for element medfølger monteringsanvisning, men vi anbefaler at du har noe snekkererfaring dersom du velger dette leveringsalternativet.

Materialpakke – for deg som vil gjøre alt selv

Materialpakke passer for deg som er snekkerkyndig, og vil bruke noe mer tid på å få ferdig garasjen. Standard materialpakke er vårt rimeligste alternativ til ny garasje, ettersom du må kappe og tilpasse materialene til riktige mål på egenhånd.

Vi gjør oppmerksom på at materialpakken kun leveres med byggetegninger, og det er derfor en stor fordel at du har gode snekkerkunnskaper og gjerne har en del erfaring fra før.

garasjeelementer levert hjemme hos kunde fra Igland Garasjen
Når du har bestilt garasje, leveres materialene ihht. ønsket ferdigstillingsgrad. Foto: Igland Garasjen

Tips! Uavhengig av hvilken ferdigstillingsgrad du velger, er vår anbefaling at du gjør grunnmuren ferdig i god tid før materialene til selve garasjen kommer. På den måten kan du påse at den blir helt etter målene på tegningen du har fått av oss, før byggingen begynner.

Hva skal du velge – ferdiggarasje eller byggesett?

For å velge riktig garasjealternativ for deg, kan det være lurt å tenke gjennom hvor mye av arbeidet du ønsker – og har kompetansen til – å gjøre selv. Ved å velge en ferdiggarasje har du ikke behov for noen snekkererfaring med mindre du har planer om å innrede den eller gjøre andre tiltak i etterkant. En av de store fordelene er dessuten at prosessen er effektiv og du sparer mye tid.

Velger du imidlertid blant våre byggesett, enten som ferdig element, prekutt eller materialpakke, har du mulighet til å legge deg på et alternativ som matcher ditt nivå. Det krever følgelig mer kompetanse, og ikke minst, mer tid.

Merk! Uavhengig av hvilket alternativ du velger, er du ansvarlig for at alt i forbindelse med en eventuell byggesøknad er i ordren. Såle og ringmur må også være ferdig før du bestiller levering og produksjon av garasjen.

Les mer: Vi svarer deg på spørsmål om hvilke bygg som er søknadspliktige.

Neste steg: Sende byggesøknad om garasje