Ytterdøren - husets førsteinntrykk

Hos oss kan du velge akkurat hva slags førsteinntrykk hjemmet ditt skal gi. Finn din stil, orienter deg i mylderet av design og funksjonalitet, og lær hvordan du både skifter og vedlikeholder din nye ytterdør.

Spennende farger og design

Hvilket førsteinntrykk vil du at huset ditt skal gi? Liker du den elegante, nordiske minimalismen, eller ønsker du herskapelige klassiske detaljer?

Du kan velge mål, design, dørhåndtak, utforming og farge fra vår dørkolleksjon, eller du kan lage din helt eget design. Hele NCS-fargeskalaen, ulike glass og profiler står til din disposisjon når du skal velge hva naboer, besøkende og ikke minst du selv skal bli møtt med i ditt inngangsparti.

Ønsker du et klassisk uttrykk kan du velge frest profil, er du mer opptatt av å fremstå moderne og stilren kan du gå for glatte overflater. Eller kanskje du ønsker å skille deg ut? Utenpåliggende dekor er for deg som ønsker et litt mer spenstig uttrykk. Dersom du ønsker å lage en helt unik dør, kan våre spesialister i byggevarehusene hjelpe deg.

Se utvalget av ytterdører og tilbehør i nettbutikken

 

Se forskjellen med dørvelgeren fra Swedoor

Er du usikker på hvordan ytterdøren ser ut når den er montert, kan du få et inntrykk av dette i dørvelgeren fra Swedoor. Her kan du leke deg med forskjellige stiler og farger, og se hvordan ytterdøren ser ut både på dag- og nattestid.

Sikkerhet uten nøkler!

Har du en eldre ytterdør, er denne ofte utstyrt med en eldre lås. Er dette tilfelle hos deg, bør du undersøke om det finnes nye løsninger som er tryggere. Velger du en elektronisk lås slipper du usikkerheten ved nøkler på avveie og at de ligger tilgjengelig under dørmatten.

Les mer om våre 14 tips om hvordan du best mulig kan sikre boligen din.

Dører i ulike kvalitets- og prisklasser

Hvilken dør du velger er avhengig av hva du synes er viktigst. Dersom utseendet på døren er det som betyr mest, kan du velge et rimelig dørblad. Om det er vesentlig å isolere for støy eller temperatur bør du gå opp ett eller to kvalitetsnivåer.

De forskjellige dørene våre har ulike kvaliteter innen design, isoleringsevne, funksjon og sikkerhet, samt størrelse og tykkelse. Vi hjelper deg gjerne med å velge.

Trenger du inspirasjon? Se Swedoors bildegalleri på Pinterest!

Rengjørings- og vedlikeholdstips

Både riktig montering og godt vedlikehold er viktig for at ytterdøren din skal vare lengst mulig, både i utseende og funksjon.

Malte og laserte dører skal vedlikeholdes med et intervall som avhenger av hvor værutsatt døren er. Vedlikeholdsbehovet er også avhengig av hvor døren er montert. Vi anbefaler å vaske en dekkmalt dør med et mildt rengjøringsmiddel når du ser at det trengs, samt å vokse døren én gang i året med vanlig bilvoks. Eikedører skal oljes etter montering, noe som gjentas så fort overflaten virker tørr. 

Ytterdører i nettbutikken

 

Skifte døren selv?

Skifter du ut døren for første gang selv? Da bør du snakke med våre spesialister i byggevarehusene. De gir deg gode råd på veien. Er du klar for å sette i gang selv, kan du følge vår guide for hvordan du monterer ytterdøren selv. 

tema