Ytterdør, inngangsdør eller utgangsdør? Uansett gir døren husets førsteinntrykk!

Enten du kaller døren for ytterdør (mest brukt), inngangsdør eller utgangsdør så er den avgjørende for hva slags førsteinntrykk hjemmet ditt skal gi! Her får du litt grunnleggende informasjon som hjelper deg i mylderet inkludert om kodelåser og om å skifte og vedlikeholde ytterdører.

Ytterdør med spennende farger og design

Hvilket førsteinntrykk vil du at huset og utgangsdøren din skal gi? Liker du den elegante, nordiske minimalismen, eller ønsker du herskapelige klassiske detaljer i døren?

Du kan velge mål, design, dørhåndtak, utforming og farge fra vår dørkolleksjon, eller du kan lage din helt eget design for inngangsdøren.

Hele NCS-fargeskalaen, ulike glass og profiler står til din disposisjon når du skal velge hvilken ytterdør naboer, besøkende og ikke minst du selv skal bli møtt med i inngangspartiet ditt.

Ønsker du et klassisk uttrykk kan du velge frest profil, er du mer opptatt av å fremstå moderne og stilren kan du gå for glatte overflater på inngangsdøren. Eller kanskje du ønsker å skille deg ut? Utenpåliggende dekor er for deg som ønsker et litt mer spenstig uttrykk for inngange.

Dersom du ønsker å lage en helt unik ytterdør, kan våre spesialister i byggevarehusene hjelpe deg.

Se utvalget av ytterdører og tilbehør i nettbutikken

 

Se forskjellen med dørvelgeren fra Swedoor

Er du usikker på hvordan ytterdøren ser ut når den er montert, kan du få et inntrykk av dette i dørvelgeren fra Swedoor. Her kan du leke deg med forskjellige stiler og farger, og se hvordan ytterdøren ser ut både på dag- og nattestid.

Kodelås for ytterdører gir sikkerhet uten nøkler!

Har du en eldre ytterdør, er denne ofte utstyrt med en eldre lås. Er dette tilfelle hos deg, bør du undersøke om det finnes nye løsninger som er tryggere. Velger du en elektronisk kodelås slipper du usikkerheten ved nøkler på avveie og unngår uheldige plasseringer som for eksempel under dørmatten.

Les mer om våre 14 tips om hvordan du best mulig kan sikre boligen din.

Inngangsdører i ulike kvalitets- og prisklasser

Hvilken inngangsdør du bør velge er avhengig av hva du synes er viktigst. Dersom utseendet på døren er det som betyr mest, kan du velge et rimelig dørblad. Om det er vesentlig å isolere for støy eller temperatur bør du gå opp ett eller to kvalitetsnivåer.

De forskjellige utgangsdørene våre har ulike kvaliteter innen design, isoleringsevne, funksjon og sikkerhet, samt størrelse og tykkelse. Vi hjelper deg gjerne med å velge.

Trenger du inspirasjon? Se Swedoors bildegalleri på Pinterest!

Rengjøring og vedlikehold av dører

Både riktig montering og godt vedlikehold er viktig for at ytterdøren din skal vare lengst mulig, både i utseende og funksjon.

Malte og laserte dører skal vedlikeholdes med et intervall som avhenger av hvor værutsatt utgangsdøren er. Vedlikeholdsbehovet er også avhengig av hvor døren er montert. Vi anbefaler å vaske en dekkmalt dør med et mildt rengjøringsmiddel når du ser at det trengs, samt å vokse døren én gang i året med vanlig bilvoks. Eikedører skal oljes etter montering, noe som gjentas så fort overflaten virker tørr. 

 

Skifte ytterdøren selv?

Skal du skifte ut ytterdøren for første gang selv?
Da bør du snakke med våre spesialister i byggevarehusene. De gir deg gode råd på veien. Er du klar for å sette i gang selv, kan du følge vår guide for hvordan du monterer ytterdøren selv. 

tema