Derfor har ytterdører med sidefelt blitt den store trenden i 2023

Ytterdører med sidefelt har på kort tid blitt superpopulært blant huseiere som skal fornye inngangspartiet sitt, og det er det gode grunner til. Det ekstra vinduet ved siden av døren er ikke bare stilig – det har også en rekke praktiske fordeler.

gilje ytterdør med sidefelt
Oppgrader fasaden med en ytterdør med sidefelt . Foto: Gilje

Lyst og åpent inngangsparti

Først og fremst tilfører ytterdører med sidefelt mer naturlig lys til entreen din. Ved å ha et vindu ved siden av døren slipper du inn mer sollys og skaper en lysere og mer innbydende atmosfære i hjemmet ditt. Denne naturlige belysningen kan være spesielt viktig for mindre eller mørkere inngangspartier som ellers kan virke trange eller dystre. Ved å velge en ytterdør med sidefelt, gir du gjestene dine en ekstra god velkomst!

Dør med sidespeil gir et visuelt løft

I tillegg til å gjøre entreen lysere, gir ytterdører med sidefelt også et visuelt løft til inngangspartiet ditt – en ordentlig wow-effekt sett fra utsiden! Den ekstra bredden skaper et elegant og sofistikert uttrykk som vil imponere besøkende. Hos oss kan du velge mellom forskjellige design- og glassalternativer for sidefeltet, og du finner garantert noe som passer til din (og husets) stil.

Tips! Det er også mulig å montere sidefelt på begge sider av døren. Det gir en ekstra imponerende look!

Gode råd når du skal velge sidefelt

Når du skal velge en ytterdør med sidefelt, er det flere ting å ta hensyn til. Aller først må du vurdere det praktiske: Tenk over hvor mye plass du har tilgjengelig og om sidefeltet vil begrense bruken av inngangspartiet (både utenfor og inne i entreen). Husk også at sidefeltet gjør det mulig for naboer og forbipasserende å gløtte inn. Frostet glass er en løsning som gir både lys og skjerming.

Hos ditt nærmeste Montér byggevarehus får du hjelp til å finne en ytterdør som passer akkurat til ditt hus eller din hytte. Du kan velge mål, design, dørhåndtak, utforming og farge fra vår dørkolleksjon, eller du kan lage din helt eget design!

Tips! Ønsker du montering av ytterdør, balkongdør eller vindu, gir vi deg en pakkepris på produkt og montering gjennom tjenesten Ferdig Montert. Du tar kontakt med ditt lokale byggevarehus. Vi gjør avtale med en lokal håndverker og kontakter deg for avtale når oppdaget kan utføres.

5 ting å tenke på når du skal velge ytterdør

1. Hvor skal døren brukes?
Til hovedinngangen eller kjøkkeninngangen? Plassering avgjør ofte utseendet på døren. Velg enklere dører for kjøkkeninngangen, og mer prangende dører til hovedinngangen.

2. Hvordan er forholdene bak døren?
Er det behov for mer dagslys i entreen? Ytterdører med et vindusfelt vil bidra til litt mer lys. Vurder også om det kan være lurt å sette inn et overlys eller et sidefelt for å øke dagslyset.

3. Hvilken stil har husets fasade?
Døren du velger bør gjenspeile og understreke resten av husfasaden. Før du bestemmer deg for om du skal ha tette dører med glatte flater eller fyllingsdører med glass og sprosser, vurder først hvilken dørstil som passer best til din bolig og nåværende innredning, f.eks. klassisk, trendy, eksotisk, funkis, eller minimalistisk.

4. Hvilken farge skal ytterdøren ha?
Fargevalget på ytterdøren har mye å si, ikke bare for hvordan døren og inngangspartiet blir oppfattet, men hele huset. Det kan være like riktig å velge en dør i en sterk, klar farge som en ytterdør som har samme farge, men i en annen nyanse, som huset. Det er din og husets personlighet som avgjør.

5. Hvordan er klimaet der du bor?
Bor du i de kaldere delene av landet, bør du passe på at ytterdøren du velger har god varmeisolasjon. Det samme gjelder hvis du har en bolig med åpne løsninger og manglende entré. Spør hvilken U-verdi døren har. Jo lavere verdi, desto bedre isoleringsevne.

Flere gode råd finner du her!