Gipsplater

Gipsplater er lette å jobbe med, tåler endringer i luftfuktighet og temperatur og egner seg veldig godt som underlag. Vi fører gipsplater fra Gyproc og Norgips.

Se vårt utvalg av gipsplater

Lurer du på hvordan gipsplater monteres riktig, får du svar på det her:

Montere gipsplater på tak og vegg – slik går du fram:

Hvordan montere gipsplater (tekst fra video):

I dag skal jeg vise dere hvordan dere montere gipsplater. Dere vil kanskje tenke at dette er en tung jobb, og at dere må være to, men følger du disse stegene, er jeg helt sikker på at du vil få det til alene.

Verktøyene du trenger er langvater, tvinger, kniv, meterstokk, blyant, drill og skruer. Med verktøyet nå klart kan vi sette i gang jobben.

Nå skal jeg vis dere hvordan man skruer opp gipsplater på en lettvegg. Det første jeg vil gjøre er å måle opp høyden fra gulvet til taket. Deretter vil jeg kappe gipsplaten til den gitte høyden. Da har jeg målt den gitte lengden, så nå skal jeg bruke vateret som et anlegg, mens jeg kapper. Da har jeg tilpasset den første platen, og gjør nøyaktig det samme på den neste. Da er vi ferdig med kappingen, og kan begynne med monteringen.

Da er platen klar til å skrus fast.

Skulle du ønske å ikke ha taklist, lønner det seg å bruke en gipssko, eller alternativt, et brekkjern, for å flytte platen helt opp til taket. Jeg bruker kiler for å rette opp platen, for å være helt sikker på at linjene vil bli perfekte.

Dette er grunnen til at det er viktig å være veldig nøye når man setter opp stenderverket. Er stenderverket rett, og platen rett vil du få et veldig flott sluttresultat. Fordi jeg gjør denne jobben alene, har jeg tatt med en tvinge for å hjelpe meg med å holde platen på plass mens jeg finner frem drillen og skruene mine. Som du ser, er det markeringer på gipsplaten. Dette indikerer stenderen din på baksiden av platen. Bruker du disse prikkene som en guide, vil du treffe stenderen din. Jeg starter med å skru i midten og velger å skru på hver tredje prikk.

Da er den første platen oppe, og jeg repetere dette på neste plate.

Jeg har en bitte liten glipe oppe, men det helt tett nede. Det jeg gjør nå, er å sette inn en skrue her nede i hjørnet, som vil hjelpe meg å holde platen på plass mens jeg tar av tvingen og dytter inn i toppen, og fester tvingen tilbake igjen. Da vil skjøten her være helt strøken.

Perfekt!

Da var vi ferdige. Så enkelt kan det gjøres.

Hvis du følger disse stegene, er jeg helt sikker på at du vil få til dette selv.

Lykke til!