Slik bygger du lettvegg med innerdør

Foto: AdobeStock

 

Før du begynner

Å sette opp en lettvegg med dør kan de fleste hobbysnekkere klare. 

 

Vi guider deg gjennom hele byggeprosjektet. Her vil vi se på:

  1. Bygg ramme til lettvegg
  2. Isolere innervegg
  3. Velg overflate på veggen
  4. Velg innerdør
  5. Sett inn dør
  6. Montere gerikter og lister
  7. Montere dørhåndtak
  8. Handleliste  – Hva koster en komplett lettvegg?

 

Alle varene kan du kjøpe i vår nettbutikk og vi leverer varene helt hjem til deg hvis du vil. Lurer du på noe? Ta kontakt med oss, vi kan veilede deg!

Be om pris på ditt prosjekt

Steg 1: Bygg ramme til lettvegg

Første steg i prosessen er å bygge rammen til veggen. Vi har laget en video som viser deg hvordan du kan sette opp veggen selv.

Steg 2: Isolere innervegg

Har du tenkt over fordelene ved å isolere innervegger? Isolasjonen fungerer som støydempig og gir bedre temperaturkontroll i hvert rom.

Steg 3: Velg overflate på veggen

Nå er tiden inne for å bestemme seg for overflaten. Er du usikker på hva du skal velge? Les våre artikler om gips, panel og veggplater, så er du bedre rustet til valget.

Steg 4: Velg innerdør

Innerdører finnes utallelige farger, stiler og design. Du kan velge og vrake! Få inspirasjon og se hva ulike innerdører kan gjøre for et rom.

Steg 5: Sett inn dør

Valget er tatt og nå er tiden inne for å sette døra på plass. Vi guider deg gjennom montering av dørkarm og innerdør, steg for steg.

Steg 6: Montere gerikter og lister 

Listverk setter prikken over i-en på arbeidet. Se hvordan du oppnår en flott finish ved å montere fotlist og taklist, samt gerikter rundt dørkarmen.

Steg 7: Hvordan montere dørhåndtak

Det er vanskelig å åpne en dør uten håndtak, men heldigvis er det ingen sak å montere dem. Se hvor enkelt du skrur fast dørhåndtak.

Steg 8: Handleliste

Med utgangspunkt i at veggen festes mot bjelkelag i tak og gulv, har vi laget et priseksempel på en lettvegg med et areal på 7,92 kvm.

Relaterte artikler

 Relaterte tjenester