Slik bygger du støttemur

Støttemur er både flott og praktisk når du har en hage med en skråning, du ønsker å dele opp i ulike nivåer eller har høydeforskjeller du ønsker å jevne ut. En lav støttemur kan også ramme inn bed og være en dekorativ kant rundt et avgrenset område. Her gir vi deg noen tips du bør tenke på før du går i gang og ikke minst, hvordan du bygger støttemur steg for steg.

  Kjenn på den deilige følelsen av å trå på ordentlig tre. Vi viser deg hvordan du enkelt kan legge heltregulv selv!

  Hva gjør en støttemur?

  Hvis du har en hage, kan det være fint å lage ulike nivåer som ligger i plan. Da bygger du nivåene med støttemur. Muren kan også demme opp for erosjon og jordmasser som kanskje forflytter seg ved nedbør. Det er viktig å bygge en støttemur som tåler den belastningen den blir utsatt for. Er det store krefter i sving, for eksempel ved jordmasser som flytter seg, må den være ekstra solid.

  Vi guider deg gjennom hele prosessen og viser deg hvordan du bygger støttemur, steg for steg:

  Steg 1: Forberedelser og søknad
  Steg 2: Grunnarbeidet
  Steg 3: Montering og støp

  Alle varene får du i vår nettbutikk. Da kan du også velge å få det levert hjem til deg – det er en stor fordel med tunge varer som steiner og mørtel.

  Våre tjenester

  Vi heier på alle som skal utbedre boligen, enten det er å bytte kledning, male fasaden eller bygge terrasse. I tillegg til å ha alle produktene du trenger for å etterisolere huset og bytte kledningen, har vi også tjenester som kan være nyttige før, under og etter at prosjektet er ferdigstilt.

  Allerede klar for neste prosjekt?

  Vi har gode guider til andre relaterte byggeprosjekter, enten du ønsker å bytte tak, bygge ny garesje eller bygge en terrasse til sommeren. Som din byggevarespesialist hjelper vi i Montér deg å gjennomføre prosjektene som gir gode og varige resultat.