Montere nytt vindu

Montér viser deg hvordan man setter inn et nytt vindu.

Her viser vi deg hvordan du kan montere et vindu i en eksisterende lysåpning.
Det er ganske enkelt, men det er viktig å være nøye og ikke minst - ha riktig verktøy. 

Det du trenger er: 

1. Kiler 
2. Drill 
3. Vater 
4. Meterstokk
6. Blyant 
5. Skruer 
6. Tvinger 

 

Med verktøyet nå på plass så kan du sette i gang jobben. 

Vi anbefaler vindu fra Natre. De har vinduet med en trekjerne og en aluminiums ytterramme som gjør at det er vedlikeholdsfritt.

Er du usikker på hva slags vindu du trenger? 
Gå inn på natre.no og sjekk ut vindusguiden

Det aller første du må gjøre gjør er å pakke ut vinduet og sjekke det for fraktskader. Deretter må du måle det opp og se at det passer i lysåpningen.  

Du må i tillegg kappet to klosser som du skal bruke i lysåpningen, for å holde vinduet på plass slik at det ikke faller ut når du skal montere det. Vinduet er veldig tungt så det er viktig å jobbe sikkert. 

Da er vi nesten klare med å sette inn vinduet, men det aller første du må gjøre er å putte inn to kiler, på bunnsvillen. Det vil være veldig mye lettere å gjøre det før enn etterpå. Gjerne hør med en venn som kan hjelpe deg med å løfte vinduet inn. 

Det neste du må gjøre nå er å bruke en av tingene for å holde vinduet på plass. Da står vinduet av seg selv og det neste du skal gjøre er å bruke kiler for å sørge for å få jevn avstand og god stabilitet rundt hele vinduet. Det er da viktig å sette kilene så nærme skruen så mulig slik at ikke rammen blir buet. 

Da er du klar for å skru fast vinduet. 

Når du er ferdig med å montere vinduet, da er du klar for tetting. Dette kommer du helt sikkert til å klare selv. Lykke til!