Hvordan tette rundt et vindu

Skal du tette rundt et nytt innvendig vindu, har vi i Montér noen tips for å få et strøkent sluttresultat.

Verktøyet du trenger for å tette rundt vinduene er verneutstyr, kapp- og gjærsag, dykkpistol (eller håndykk og hammer), en meterstokk, blyant og noen tvinger.

For å få vinduet helt tett og samtidig strøkent, bør du gjennom disse stegene:

  1. Start med utforingene. Mål dem opp til riktig størrelse, og kapp dem deretter. Husk å kappe dem med den pene siden vendt utover – da slipper du å skade treverket. Bruk kiler for å støtte, og husk også vinkelmåler i monteringen, da blir hjørnene helt rette.

  2. Når utforingene er på plass rundt vinduet i lysåpningen, bør du legge isoleringsstrimler (også kalt dytt). Start i et hjørne og bruk meterstokken for å skyve isolasjonen inn mellom utforingen og veggen. Husk at isolasjonsevnen ligger i luften! Det er derfor veldig viktig å ikke presse isoleringen hardt inn slik at isolerende luft forsvinner.

  3. For et pent resultat bør du nå montere gerikter. Et godt tips er å starte med å måle, kappe og feste den nederste aller først. Når den nederste er på plass, har du noe å støtte de andre på – og da går jobben lettere.

Når den siste gerikten har blitt festet, så er vinduet ferdig tettet innvendig!

Har du spørsmål til prosessen for å tette rundt et vindu, eller ønsker du inspirasjon til pene og smarte løsninger? Trykk her, eller besøk et av våre byggevarehus.