Slik monterer du nytt vindu

Når du skal montere et nytt vindu gjelder det å være nøye, i tillegg til å ha verktøyet du behøver. Se vår video og få tips til hvordan sette inn det nye vinduet.

montere vindu fra natre
I denne filmen viser vi deg hvordan du monterer et vindu gjennom 6 enkle steg.

Montering av et nytt vindu i en eksisterende lysåpning trenger ikke å være komplisert, og vi anbefaler å unngå snarveier. Ta den tiden du trenger – og vær nøyaktig. På den måten vil du får et godt resultat som varer lenge.

Utstyret du trenger for å montere vinduet:

  • Kiler
  • Drill
  • Vater
  • Meterstokk
  • Blyant
  • Skruer
  • Tvinger

Slik monterer du vindu

1. Undersøk vinduet
Når du pakker ut vinduet du skal montere, er det viktig å sjekke det for skader og slitasje. På den måten kan du være sikker på at det er kommet frem i god stand og er klart for montering.
Sørg også for å måle vinduet, slik at du er sikker på at det passer inn i lysåpningen det skal inn i.

2. Monter midlertidige klosser i lysåpningen
Husk at vinduer er tungt! For å unngå at vinduet du skal sette inn faller ut under montering, er det lurt å skru inn noen klosser i bakkant av lysåpningen.

3. Plasser kiler på bunnsvillen for å gi støtte
Før vinduet heves opp og inn i lysåpningen, sørg for å plasser to kiler på bunnsvillen. Dette for å gi vinduet noe å støtte seg på før tetting.
Merk: Vinduet er tungt, så vær to personer når dere monterer vinduet. 

4. Hold vinduet åpent under monteringen
Når vinduet er på plass i lysåpningen, må du sørge for at det står trygt. Åpne vinduet forsiktig som normalt, og fest en tvinge til å holde det åpent under resten av vindusmonteringen.

5. Bruk kilder for å sikre jevn avstand mellom vindu og lysåpning
Plasser kilene rundt hele vinduet, både på innsiden og utsiden. Husk å plassere disse så nærme skruen som mulig. Da slipper du at rammen buer seg. Glem heller ikke å bruke vateret aktivt gjennom prosessen!

6. Fest vinduet med skruer
Skru inn skruene som vinduet krever, så er det klart for tetting!

Har du andre spørsmål om montering av ditt vindu? Ta kontakt med våre dyktige medarbeidere på et av våre byggevarehus, som også kan hjelpe deg med gjennomføringen.

våre tjenester

Ferdig Montert vindu

Les mer
FM vindu

Neste steg: Tette rundt vinduet