Velg riktig takrenne

Hva slags takrenne skal du velge? Plast, stål, aluminium eller tre? Det estetiske og klima er de to viktigste faktorene for riktig valg.

Rødt hus med zoom inn mot husets takrenner
Bytt takrenner for å sikre at regnvannet får en sikker vei ned fra taket og beveger seg bort fra husveggen. Foto: BMI Icopal

Takrenner i stål, plast, kobber, aluminium og sink

Vi har takrenner for alle behov. Takrenner lages av forskjellige materialer; stål, plast, kobber, aluminium og sink er mest vanlig. Med et godt takrennesystem hindrer du vannsprut og nedfukting av veggen, og forhindrer dermed sopp- og råteskader. Med tette takrenner unngår du også issvuller på bakken om vinteren. Takrenner er en viktig del av helheten for å sikre at bygget holder seg lenge, og at verdiene i bygget beskyttes mot uheldige fuktskader.

Vi viser deg hvordan takrenner fungerer, hvordan du monterer ståltakrenner, og lurer du på hva du trenger til ditt hus? Se vår oversikt nederst på siden.

Takrenner i stål fra BMI Icopal

BMI Icopal leverer en rekke produkter som er viktige for å holde bygget tett, trygt og funksjonelt. Med et godt takrennesystem fra BMI unngår du vannsprut og nedfukting av vegg, samt fuktangrep på fasade, sokkel og grunn.

Takrenner med lang levetid

Takrenner fra BMI Icopal er utviklet for å avlede vann mest mulig effektivt. Produktene er tilpasset hardt, norsk klima, og tåler store belastninger over lang tid. Det inkluderer presset som kommer fra snø og is i tillegg til belastningen fra vann. Våre takrenner er funksjonelle, enkle å montere og passer til alle typer hus.

bilde av takrenner i ulik farge og hus som har sorte takrenner
Velg takrenner i en finish som komplementerer husets uttrykk. Til dette hvite huset har man valgt sorte takrenner for sterk kontrast. Foto: BMI Icopal

Lett å montere

BMI Icopal leverer takrenner i både stål og plast i flere størrelser og farger. Hver type er tilpasset ulike takkonstruksjoner, har lang levetid og er av høy kvalitet. Fra BMI får du et komplett deleprogram og en illustrert leggeveiledning som gjør monteringene enklere. Rennene er funksjonelle, lette å montere og består av et komplett system med tilbehør og detaljer. De monteres enkelt uten bruk av spesialverktøy.

Viktigste egenskaper ved ståltakrenner

  • Monteres raskt og enkelt
  • Holder på fargen og glansen i lang tid
  • Beskyttet mot rust og misfarging
  • Utviklet for det norske klimaet

Takrenner i stål reduserer vann- og fuktangrep på fasader, sokkel og grunn når de er riktig dimensjonert og installert. 

Produseres ved BMIs egen fabrikk

Produktet produseres på BMIs fabrikk ved bruk av moderne teknologi. All produksjon gjennomføres i henhold til Europastandard EN-616 og EN-1462, noe som sikrer høy kvalitet. Renner, nedløpsrør og alle deler produseres av høyverdig galvanisert stål, belagt med HBP-belegg. Belegget sikrer god fargebestandighet, glans og beskyttelse mot rust. Ståltakrenne 125 mm. leveres med solide kroker i flere varianter. Nedløpsrøret er på 75 mm., og bordtakbeslag leveres i 2 meter lengder tilpasset takrennene.

Takrenner i forskjellige farger og dimensjoner

Takrenner, nedløp og tilbehør leveres i fire stilrene farger tilpasset dagens boligtrender. Sort, Hvit, Silver og Mørk Silver. BMI ståltakrenner leveres i dimensjon 125 mm, med nedløpsrør på 75 mm. Bordtakbeslag leveres i 2 m lengder i farger tilpasset takrennene. Du får et et komplett system med tilbehør og detaljer for alle typer tak.

Takrenner i plast fra Plasmo

Plastmo plasttakrenner er utviklet for det barske nordiske klimaet og har 25 års garanti. De er enkle å montere, noe du kan se film om her. De har svært mange valgmuligheter hvis man trenger spesialløsninger. De leveres i fargene hvit, grå, grafitt, brun og sort, så de passer fint inn i alle miljøer. I tillegg tåler de saltvann og forurenset luft.

Grøvikrenna

Grøvikrenna er laget av norsk resirkulert aluminium og er suveren når det gjelder kombinasjonen holdbarhet og styrke. Takket være gode veltilpassede løsninger, samt sin lette vekt, er den enkel å montere.

Grøvikrenna leveres i et rikholdig utvalg av standard dimensjoner, deler og farger i tillegg til spesialløsninger.

Tretakrenner fra MøreRoyal®

Tretakrenner leveres i dimensjon 45 x 110 mm. Finnes i fargene natur, oker, rød, brun, grå og setersvart. Blir mye brukt på hytter. Skjøtes vanligvis med skråskjæring og ilegging av tetningsmasse.

Tips! Takrenner kan utvide seg i varmt vær, sørg derfor for ekspansjonsmuligheter i lengderetningen. Det er flere måter å feste takrenner på. Spør våre takeksperter i Byggeservice i alle våre byggevarehus.

Spør oss om takrenner!

I Montér har vi takrenner til ethvert behov og utseende du ønsker. Er du usikker på hva du trenger kan du kontakte et av våre byggevarehus, så hjelper vi deg fra planlegging til ferdig resultat! Merk at noen av våre takrenner er bestillingsvare, for eksempel hvis du skal ha annen farge enn standardfarge.

Se vårt utvalg av takrenner og beslag i nettbutikken

Har du taksikring du stoler på? Føl deg trygg på taket med taksikring!

Neste steg: Ta mål og finne deler