Inspirasjon og 6 steg til ny garasje

Planlegger du å bygge en ny garasje? Er du usikker på hvor du skal begynne, vi hjelper deg på vei med "6 enkle steg til ny garasje". Her får du også inspirasjon for å komme i gang i forhold til behovet ditt, hva kostnad for garasjeprosjektet, byggesøknad, om du skal bygge garasje selv eller lag andre gjøre det og litt om hvor lang tid det tar.

1. Kartlegg dine behov for ny garasje

Hvilke behov har du for din garasje og hvilke regler gjelder i din kommune?
Det første du bør gjøre er å sjekke reguleringsplanen som gjelder for din kommune. Da vil du få svar på hva som gjelder størrelse, plassering på tomten og takhøyde.

Spør oss om garasje

En garasje skal du ha i mange år og da er det veldig viktig å finne ut hvilke behov du har før du tar valget. Trenger du en enkel- eller dobbelgarasje? Skal garasjen isoleres og brukes som oppholdsrom, hobbyrom eller kun til oppbevaring?

Garasjen kan romme mer enn bare bilen. En bod enten i bakkant eller på loftet frigjør dyre kvadratmeter i huset. Eller kanskje trenger du kun en carport slik at bilen i stor grad står skjermet for is og snø? Mulighetene er mange og vi kan hjelpe deg hele veien til ferdig garasje.

2. Hva koster det å bygge ny garasje 

Hvor stort er budsjettet ditt? Lag et budsjett og kostnadsoverslag på jobben som skal gjøres, få med både grunnarbeidet, isolert eller ikke isolert såle, garasjemodell, innredning, maling etc. Vi har 13 forskjellige stiler og størrelser på garasjene våre, og det er i hovedsak omfanget av egeninnsats og størrelse på garasjen som avgjør hva garasjen din vil koste. Våre garasjer koster fra 65.000,- til ca 210.000,- avhengig av størrelse, ekstra rom på loftet og valg av materialer. 

Selve grunnarbeidet er det mange som velger å gjøre selv. Uansett om du gjør dette selv eller leier inn hjelp, så anbefaler vi å få oversikt over kostnadene også til grunnarbeidet. Dette vil variere endel avhengig av hvordan grunnen på tomten en, for eksempel er det mye fjell/stein vil dette koste vesentlig mer enn om det er jordmasse. Hos oss får du også ringmurselementer til garasjen hvor du støper ringmur og såle i ett. Stort enklere blir det ikke!

Når garasjen er ferdig oppsatt er den klar til å innredes. Vi gir deg 7 tips til å få orden i garasjen. 

Trenger du finansiering? Vi tilbyr Montérkonto. Søk om Montérkonto!

3. Garasjetegninger

Når du kjøper garasje hos oss får du også tegninger og instruksjoner på garasjen din. Skal du sette den opp selv kan du også se våre gjør-det-selv videoer på monter.no.

Vi har også folk som kan tegne din nye garasje inn der du bor og du vil se hvordan tomten kan utnyttes etter beste evne. Du vil også få et godt visuelt bilde av hvordan din nye garasje passer inn når det gjelder stil og plassering på tomten.

4. Garasjesøknad

Synes du det er vanskelig med søknadsprosessen? Gjennom vår samarbeidspartner har vi bred erfaring på dette området og hjelper deg gjerne gjennom hele prosessen.

Det første du bør gjøre er å sjekke reguleringsplanen i kommunen, den gir deg alle rammebetingelsene på størrelse, høyde og plassering. Naboer må varsles og det er viktig overfor både kommunen og naboer at det kommer tydelig frem hva slags garasje du planlegger å bygge og hvor den skal plasseres.
Situasjonskart og nabolister innhentes i kommunen.

Når du kjøper garasje hos oss, får du snitt- og fasadetegninger i målestokk, ringmurstegninger, samt veiledning om hvordan byggesøknaden fylles ut.

Er du usikker på hvilke regler som gjelder og hva som krever byggesøknad? Vi har samlet det du trenger å vite om byggesøknad her.

5. Bygge garasje 

Gjør du det selv eller vil du at andre gjør jobben for deg?
Det enkleste er selvfølgelig å overlate jobben til fagfolk, men det avhenger av budsjettet ditt: 

Et garasjeprosjekt består som regel av grunnarbeid på tomta, støp av ringmur og såle, materialleveranser og bygging av garasjen.
Som Norges største byggevarekjede med byggevarehus fra Lindesnes til Kirkenes har vi god kontakt med dyktige byggmestere som kan bygge din garasje.

6. Hvor lang tid tar det å bygge en garasje

Når skal garasjen stå ferdig? Når du har bestemt deg for garasje og er klar for å sette i gang trenger du å gjøre følgende:

• Sende byggesøknad på garasjen
• Eventuelt ta kontakt med en håndverker
• Grunnarbeid garasje 
• Bygge garasje

En enkel byggesøknad tar normalt inntil 3 uker (avvik kan forekomme og det er større pågang i enkelte perioder) fra du starter prosessen overfor naboer og kommunen til godkjenningen foreligger.

Grunnarbeidene tar normalt 1- 2 uker, men vær oppmerksom på at entreprenørene kan ha lang ventetid i høysesong, så vær i god tid. 

Levering av garasjen tar normalt 1-3 uker fra bestilling, avhengig av dine materialvalg og sesong. Leveringene kan også planlegges i forhold til hva du trenger først og sist, eksempel trenger du ringmur og støp lenge før du skal legge taket og trenger taksteinen.

En standardgarasje reises normalt på 1-3 dager, avhengig av erfaring, størrelse og takløsning. For resterende arbeid som kledning, taktekking, innsetting av vindu/dør/port osv bør du beregne 40-60 timer på en dobbelgarasje.

Monteringen av elementgarasjen går relativt raskt, da den blir levert i ferdige vegger. Her kan du regne med at garasjen er reist og takstolene er satt på plass i løpet av en arbeidsdag.

Avhengig av egeninnsats og/eller avtale med håndverker tar det 4-12 uker fra du inngår kontrakt med en leverandør til garasjen er ferdig til bruk.

Skal du bygge garasje? Uansett hvor mye eller lite du kan, vi i Montér Byggeservice hjelper deg!

Spør oss om garasje