Verandainspirasjon – skap en personlig veranda

Ute etter verandainspirasjon? Her får du interiørarkitektens tips!

Solvi Finnoy KB Arkitekter
Interiørarkitekt MNIL ved KB Arkitekter, Sølvi Finnnøy, gir sine beste tips til innredning av terrasse. Foto: KB Arkitekter

 

En veranda kan fort oppfattes som et stort og mindre innbydende areal, selv om det vi ofte vil er å skape en mer intim og personlig veranda.

– Tenk som om du møblerer inne, sier eksperten.

Her får du verandainspirasjon rett fra interiørarkitekten!

LES OGSÅ: Balkong eller veranda?

Del verandaen inn i soner

Når vi møblerer inne, tenker vi gjerne i soner. Det samme prinsippet gjelder også i uterommet. Hvilke soner du prioriterer avhenger av størrelse, og det finnes ulike måter å forsterke de sonene på. Gjør verandaen personlig!

Det sier Sølvi Finnøy som er interiørarkitekt MNIL i KB arkitekter. Her gir hun deg sine beste tips til verandainnredning, men generelt anbefaler hun å dele opp uterommet i soner.

– Sett et personlig preg på verandaen i de forskjellige sonene, som for eksempel spisesonen, sittesonen og kjøkkensonen. Bruk belysning, tepper og dekorasjon i hver av dem. Husk også å dele opp sonene med planter, og tenk gjennomført! Forbind for eksempel spiselige planter som urter med et utekjøkken eller spisegruppe, tipser hun.

 

Tenk fleksibelt møblement på verandaen – hele året

Mange velger å bygge spesialtilpassede møbler for å oppnå akkurat det de ønsker seg av sitteplasser. Men tenk langsiktig!

– Du kan plassbygge møbler som ikke er fast montert der du setter det i første omgang. Å låse seg i en planløsning er sjelden en god idé, sier Finnøy.

De fleste av oss pakker ned nettopp puter og møblement når høsten kommer, men interiørarkitekten anbefaler å bruke uteplassen hele året.

– I dag står verandaen tom på vinterstid. Om du har plass, kan du bygge et tilpasset kjøkken, benker eller sitteplass. Da kan du for eksempel sette ut en bålpanne om vinteren, og dermed bruke verandaen hele året, forteller hun.