Opus glassrekkverk

Ønsker du å nyte utsikten fra terrassen med et moderne, stilfult, solid og trygt glassrekkverk? Vi lanserer nå Opus glassrekkverk - et glassverk i høy kvalitet til en overkommelig pris!

  Rekkverket bevarer utsikten i tillegg til å skape rom og le for vær og vind. Foto: Montér

  Stilfullt og elegant glassrekkverk - en god og varig investering

  Glassrekkverk er et populært valg blant mange arkitekter og designere på grunn av den elegante og minimalistiske stilen det gir hjemmet.

  Opus glassrekkverk gir en følelse av åpenhet og lys, samtidig som det gir en fantastisk utsikt og bidrar til et hyggelig utemiljø på terrassen. Designet er tidløst og stilrent, og passer godt til moderne bygg.

  Rekkverket er testet og oppfyller kravene iht. NS3510:2015, noe som betyr at du kan være trygg på at det tilfredsstiller krav, styrke og stabilitet for å kunne benyttes på uteplasser opptil 10 meters høyde. 

  Opus glassrekkverk

  Rekkverk i glass - minimalt med vedlikehold

  Ved valg av Opus glassrekkverket får du et rekkverk som er bygget for å vare. Glasset som brukes i rekkverket er laget i herdet og laminert glass, noe som gir styrke og lang holdbarhet. Rekkverket består også av solide profiler i aluminium som ikke ruster.

  Glassrekkverk krever minimalt med vedlikehold. Stolper bør rengjøres med mildt såpevann 1-2 ganger årlig og til glassene kan det benyttes vanlig vindusvask etter behov.

  Rekkverket er laget for å vare – uansett klima. Det tåler all slags vær og vind, samt at det tåler saltholdig luft fra kysten godt.

  Glassrekkverk er med andre ord et alternativ som egner seg over hele landet, enten du bor urbant, langs kysten eller lenger inn i landet. 

  Montering av Opus glassrekkverk

  Glassrekkverket fra Opus er relativt enkelt å montere og krever verken mye tid eller spesialutstyr. Rekkverket består av få deler, noe som gjør montering rask og enkel for den som ønsker å gjøre jobben selv. Merk at glasset ikke tåler støt mot kantene, og derfor må behandles forsiktig ved bæring og montering. De solide stolpene i aluminium har ferdige spor som glasset enkelt monteres i.

  Ved montering av Opus Glassrekkverk er det svært viktig å sjekke at underlaget er solid.

  Glassrekkverket er ikke sikrere enn underlaget det er festet i, og er du i tvil bør du rådføre deg med en byggmester.
  Les mer: Vi tilbyr håndverkerformidling, sjekk det ut her. 

  Utstyret du trenger for å montere glassrekkverk

  Slik monterer du Opus glassrekkverk

  1. Kontroller at stolpene står på linje ved hjelp av en murersnor. Sjekk også at stolpene står i vater. Om de ikke er i vater kan du bruke de medfølgende kilene. Fest stolpene med de 4 store skruene som følger med. Alle skruene må forankres i bjelke-laget/konstruksjonen.

  2. Lim/fug i de 4 kamrene av stolpens bunn, og monter stolpen ned over stolpeforsterkeren. I 2 av stolpens 3 glasspor, ca. 30 mm over terrassen, forbores et Ø3 mm hull gjennom stolpen og stolpeforsterkeren. Skru fast stolpen til stolpeforsterkeren med medfølgende skruer.

  3. Trykk 2stk korte klips inn i sporet på hver side av stolpen, slå evnt. forsiktig med en gummihammer. Der det er endestolpe festes en lang klips i sporet.

  4. Trykk den utvendige gummipakningen inn i sporet, slik at den gule stripen vender inn mot stolpen.

  5. Fest plastklossen på toppen av klipsen. Slik at glasset ikke monteres rett på metallet.

  6. Monter glasset ved å skyve det forsiktig på plass i profilene. Avstanden fra bunn av glasset til terrassebordet er ca. 40 mm.

  7. Del den innvendige pakningen, slik at det blir 2 like store stykker. Press pakningen med fingrene inn mellom profilen og glasset. Vingene skal vende inn mot glasset.

  8. Kapp håndløperen i ønsket lengde, og legg håndløperen på plass over stolpene. Fil kantene og monter to skjøtestykker (medfølger ikke i pakken) i håndløperens profil. Før de to håndløperne sammen. Avslutt evt. med en nøytralherdende silikon/fugemasse i skjøten.

  9. På begge sider av håndløperen forbores et Ø3 mm hull gjennom håndløperen og stolpen. Fest deretter håndløperen fast med de 2 medfølgende skruene. Ved skjøting av håndløperen benyttes 4 skruer. Håndløperen skal alltid skjøtes over en stolpe.

  10. Påfør lim/fug (samme som benyttes på stolpene) langs håndløperens kant og monter endebunnen på håndløperen. Tørk av overflødig fugemasse.