Hvilke terrassebord skal du velge? Her får du oversikten!

Stil, vedlikehold og pris teller når du skal velge terrassebord. Trykkimpregnert eller varmebehandlet furu, royalimpregnert, Kebony, eller helt ubehandlet utegulv er blant alternativene.

  Terrasse i norsk hage med terrassebord fra Moelven.
  Bygg en hyggelig terrasse der du kan nyte late dager i solen og finne energi og overskudd til annet hagearbeid. Foto: Moelven

  Hygge og glede er stikkord vi forbinder med livet på terrassen. En fin terrasse er med på å løfte fasaden på huset ditt, i tillegg til at du får et ekstra uterom til bruk i sommerhalvåret. Derfor gjelder det å velge riktige terrassebord. Det er flere faktorer som påvirker valg av terrassebord – vedlikeholdsintervaller, beskyttelse mot sopp og råte og ikke minst hvilket utseende du ønsker. Valget påvirkes av smak, formål og pris.

  Med vårt store utvalg av kvalitetsprodukter i både trykkimpregnert, royalimpregnert, varmebehandlet furu, Kebony, Accoya og kompositt, får du gleden av terrassen din i mange år. Er du usikker på forskjellen mellom de ulike terrassebordene og kanskje opptatt av vedlikeholdsfrie bord? Dette forklarer vi litt mer om her.

  CU-impregnert furu – det rimeligste valget

  Disse trykkimpregnerte terrassebordene (på bildet) er impregnert i klasse AB med kobber mot råte, muggvekst og insekter. Trykkimpregnert tre har langt bedre holdbarhet enn ubehandlet treverk. Spesielt for utendørs bruk, som på en terrasse, er dette en klar fordel. Behandler du materialene riktig, kan du forvente en levetid på 20-30 år.

  Les også: Slik vedlikeholder du terrassen

  Trykkimpregnerte terrassebord er det rimeligste alternativet. Den eneste ulempen med denne typen terrassebord, er at de bør behandles med olje eller beis annethvert år – først og fremst for å bevare fargen og utseendet mest mulig, men også for å hindre flising og sprekker. Overflatebehandlingen vil også beskytte mot overflatesopper. Bordene kan legges helt tett om du ønsker det.

  Visste du at Montér har prismatch på trykkimpregnerte terrassebord? Les mer om vår prismatch her!

  Egenskaper for CU-impregnerte terrassebord

  • Det rimeligste alternativet
  • Impregneringen har en grønn farge
  • Levetid på 20-30 år
  • Bør behandles med olje eller beis hver 2.-3. år
  Hva med å bygge en terrasse i tilknytning til sitteplassen, kant i kant med svabergene på hytta? Foto: Moelven

  Utvalgte terrassebord i impregnert furu

  Termofuru – skånsomt for miljøet

  Terrassebord i termofuru, også kalt varmebehandlet furu, vil etter hvert få en sølvgrå patina. Disse terrassebordene trenger ikke vedlikehold. Bordene legges med minst 5 mm avstand og festes med A2 eller A4 skruer. Ønsker du imidlertid å beholde den originale fargen i stedet for den sølvgrå patinaen som kommer med tiden, kan du oljebehandle bordene med Osmo 728. Tar du en terrassevask hver vår, får du også av skitt og annen forurensing som fester seg til bordene i løpet av høst og vinter.

  Egenskaper ved varmebehandlet furu

  • Vedlikeholdsfrie
  • Får en sølvgrå patina
  • Kan behandles med olje for å beholde original farge
  • Fliser lite
  • Ikke behandlet med kunstige stoffer (kun varme og vanndamp)
  • Laget av norsk og svensk furu
   

  Skal du beise terrassen? Se vår gjør-det-selv-film om hvordan du får et perfekt resultat!

  Møre Royal – velg minimalt vedlikehold i årevis

  Royalimpregnerte terrassebord er først trykkimpregnert, deretter kokt i olje under vakuum. Treverket blir på den måten mer motstandsdyktige mot fukt, oppsprekking, flising, og svelling/krymping (altså formendringer) enn vanlig, trykkimpregnert tre. Behandler du materialet på riktig måte, kan du forvente en levetid på 40-50 år (garantert råtefrie i 50 år).

  Metoden gjør at disse terrassebordene ligger en prisklasse høyere i forhold til CU impregnerte terrassebord. Til gjengjeld trenger du ikke å overflatebehandle plattingen, det vil si olje eller beise, før etter en seks års tid. Dessuten har du et mer bærekraftig terrassegulv.

  Royalimpregnert tre kommer gjerne med en glatt side og en rillet side, og enkelte varianter kan brukes med begge sider opp. Bordene legges med minst 3 mm avstand.

  Ønsker du deg en terrasse uten synlige skruer? Bruk Camo skrumal! Vi viser deg hvordan den brukes i vår gjør-det-selv-film.

  Egenskaper ved royalimpregnerte terrassebord

  • Et rimelig, men holdbart alternativ
  • Vedlikeholdsintervall på 3-6 år
  • Fås med glatt, ru og rillet overflate
  • Levetid på 40-50 år
  • 50 års råtegaranti
  Royalimpregnerte terrassebord fra MøreRoyal fås med glatt, ru og rillet overflate. Foto: Talgø MøreRoyal

  Utvalgte royalimpregnerte terrassebord

  Kebony – bekymrings- og vedlikeholdsfritt

  Norskproduserte Kebony® er furubord som går gjennom en patentert trebehandlingsprosess. En biovæske gir treets cellestruktur en permanent endring. Resultatet er overlegne beskyttende egenskaper slik at du ikke trenger å tenke på overflatebehandling i det hele tatt: En årlig vask er tilstrekkelig for dette materialet. Bordene legges med 5 mm avstand

  Kebony-materialene kommer med en dyp og fyldig brunfarge. Materialene lysner og går mer mot en naturlig, sølvgrå farge med tiden etter hvert som de utsettes for vær og vind. Kebony leveres med råtegaranti på hele 30 år ved bruk over bakkeplan.

  Egenskaper ved terrassebord i Kebony

  • Vedlikeholdsfri
  • Har en naturlig brun pigmentering
  • Blir sølvgrå etter et år ute i sollyset
  • Fliser minimalt
  • 30 års råtegaranti
  Kebony-materialene kommer med en dyp og fyldig brunfarge. Materialene lysner og går mer mot en naturlig, sølvgrå farge med tiden etter hvert som de utsettes for vær og vind, slik som på bildet. Foto: Kebony

  Utvalgte terrassebord fra Kebony

  Kompositt – terrassebordene som gir minst jobb

  Kompositt terrassebord er naturlig tre som er kombinert med andre materialer som gjør det veldig slitesterkt og motstandsdyktig mot vær og vind. Kompositt består av 94 % resirkulert materiale.

  Det beste med terrassebord i kompositt er at de er helt vedlikeholdsfrie. Alt du trenger å gjøre er å vaske over gulvet med litt vann og såpevann ved behov. Når du velger terrassebord av kompositt slipper du altså å tenke på ting som beising, oljing og maling, og du vil få et terrassegulv som holder seg fint mange år frem i tid. Nettopp dette er nok grunnen til at disse terrassebordene er blitt så populære.

  Egenskaper ved terrassebord i kompositt:

  • Vedlikeholdsfrie
  • Fargen holder seg
  • Fliser ikke
  • 40 års garanti på flekk, bleking og ytelse
  • Monteres på CC 400mm

  Utvalgte terrassebord i vedlikeholdsfri kompositt

  Ved å velge terrassebord i kompositt får du et vedlikeholdsfritt og svært bestandig resultat. Foto: Fiberon

  Accoya – terrassen du kan bli gammel med

  Accoya terrassebord er kjent for sin helt unike holdbarhet og stabilitet og passer ypperlig til deg som ønsker en vedlikeholdsfri terrasse som tåler norsk klima. Accoya er laget av New Zealandsk furu, er ekstremt formstabil og vil ha minimal bevegelse når temperaturen svinger. Dette gjør at terrassebordene får mindre sprekker og vridninger enn andre terrassebord. Bordene legges med en avstand på 5 mm.

  Om du velger Accoya får du en terrasse som er vedlikeholdsfri med lang levetid og 50 års råtegaranti. Det er lenge! Med tiden vil fargen bli en nydelig, sølvgrå patina.

  Egenskaper ved terrassebord i Accoya:

  • Våre mest eksklusive terrassebord
  • Vedlikeholdsfri
  • Får en sølvgrå farge
  • Får minimalt med sprekker og flis
  • 50 års garanti over vann og 25 års garanti under vann
  • Miljøvennlig fremstilt

  Hva vil terrassen koste?

  Prisen på terrassen avhenger av materialet du velger, og selvfølgelig hvor mye materiale du trenger. Men du trenger ikke vente til du står i kassa for å finne det ut. – Vi hjelper deg med beregningen, kontakt ditt nærmeste byggevarehus, så bistår vi deg.

  Guide til valg av terrassebord: Slik får du mest verdi for pengene.

  Bygge selv eller få hjelp?

  Når du har funnet ut hvordan drømmeterrassen din skal se ut, har du muligheten til å bare lene deg tilbake. Vi hjelper deg med å finne en dyktig håndverker som kan gjøre jobben for deg hos Montér Byggeservice.

  Eller du kan bygge terrassen helt selv ved hjelp av våre videoer og oppskrifter. Husk at du gjerne kan kontakte oss dersom du står fast underveis.

  Neste steg: Velge skruer