Hvordan skjerme terrassen mot vind, vær og innsyn med levegger og sideseil

Lag et koselig uteområde eller terrasse med skjerming mot vind, vær og innsyn med en levegg som matcher huset ditt. Du får levegger med treverk, glass eller en kombinasjon. Et justerbart sideseil er et alternativ som du kan rulle ut når du trenger det. Les og få inspirasjon!

Levegg som rammer inn uteplassen

Nyt late dager på terrassen uten å måtte feste fast servietter, blomsterpotter, småmøbler og vinglass selv når det blåser rundt deg. En levegg gjør uterommet til et hyggelig, beskyttet sted å tilbringe deilige kvelder på, selv når det norske sommerværet blåser opp til dans.

Tips! En levegg er en god løsning for deg som bor nært en trafikkert vei, eller vil skjerme deg mot nysgjerrige naboer.

En levegg er en fast installasjon som passer godt for deg med en større uteplass som kan deles inn i soner. En levegg i stil med huset ditt setter en fin ramme rundt uteplassen din, og gir både skjerming mot sol, vind og innsyn. Du kan ha en levegg med lik kledning på begge sider i samme farge som huset, og du kan åpne for utsyn ved å sette inn glass.

Tips! Pynt leveggen med hengekrukker og andre dekorasjonerfor å sette ditt preg på uteplassen. Mulighetene er mange, og kun fantasien setter grenser.

Sett opp en levegg

En levegg i ferdige moduler er enkel å montere, og kan festes i huset eller frittstående ved hjelp av stolper. Dette er løsningen for deg som vil ha et pent resultat raskt.

Vil du å sette opp en levegg selv, kan du følge denne steg for steg-videoen som hjelper deg gjennom hele prosessen. 

 

Bygg din egen levegg

Kanskje er du litt mer nevenyttig. Da kan du også bygge din egen levegg fra bunnen av. Se vår guide til hvordan du enkelt bygger levegg helt selv.

Det er slettes ingen hokus pokus, så har du tid og mulighet, er dette en fin mulighet for å lage en løsning som passer perfekt til akkurat din uteplass. 

Rull ut sideseilet når du trenger det

Dersom du har en liten balkong eller veranda tett inntil naboen, er det praktisk med et sideseil som du kan trekke ut når du trenger det, og stue vekk når den ikke trengs. Da har du også muligheten til å åpne opp og nyte utsikten dersom naboen ikke er hjemme. Trekker du sideseilet helt inn, synes det nesten ikke, og det tar ikke stor plass.

Et sideseil skal tåle både vind og vær. Du kan også bruke et sideseil på campingplassen eller andre steder der det er praktisk å rulle den inn og ut ved behov. Sideseil kommer i flere størrelser og farger.

Se utvalget av levegger og sideseil i nettbutikken