Tips til deg som vil legge heller på terrassen

Enten du velger betongheller eller keramiske heller på terrassen, er en steinlagt terrasse et godt alternativ til det tradisjonelle tredekket. Mulighetene er mange.

Heller til terrasse, med to mennesker på utesofa
Med heller til terrassen kan du virkelig leke deg med uttrykket, både når det gjelder mønster, form og farge. Hvorfor ikke lage en solfylt sitteplass midt i hagen? Foto: Aaltvedt

 

Både betongheller og keramiske heller egner seg godt på terrasser. Enten du vil gjøre om deler av gressplenen til sitteplass, eller bygge en lekker grillplass foran huset – med terrasseheller i ulike størrelser og farger er kombinasjonsmulighetene nærmest uendelige.

Betongheller rett på bakken

Betongheller er laget av støpt sement. De kommer i flere ulike størrelser, både kvadratiske og rektangulære. Som standard kan du velge mellom fargene tradisjonell grå, rustrød terracotta og koksgrå. Det er også fullt mulig å spesialbestille andre farger.

Betonghellene har den fordelen at de kan legges rett på bakken. Pass på at underlaget er godt drenert, slik at steindekket fortsatt ligger i vater etter en hard vinter.

Ønsker du å anlegge en liten gangvei over grusen eller plenen gjør tråkkstein i ulike fasonger susen.

Betongheller kan også med fordel kombineres med belegningsstein, kantstein eller brostein. Da får du en helt unik uteplass!

Keramiske heller til terrassen

Til den mer tradisjonelle terrassen er keramiske fliser et godt valg. Disse hellene er noe mer kostbare enn betongheller, men til gjengjeld vesentlige sterkere.

I motsetning til betonghellene, bør de keramiske hellene legges litt opp fra bakken. Her anbefaler vi å bruke helleklosser. Disse hever marknivået og gjør det enkelt å justere for små høydeforskjeller.

Keramiske heller egner seg også godt for bruk på takterrasser. Pass da på å legge membran først, for å unngå lekkasjer inn i bygningskroppen. 

Aaltvedt heller til terrasse
Det finnes utallige måter å bruke både betongheller og keramiske heller på i hagen. Liten gangsti eller stor terrasse - kun fantasien setter grenser. Foto: Aaltvedt

Vedlikehold av heller til terrasse

Både betongheller og keramiske heller er svært værbestandige og har lang levetid. De er lette å holde rene og krever minimalt vedlikehold.

Dersom hellene skal legges en plass hvor du vet de blir utsatt for grilling eller matsøl, kan du med fordel velge heller som kommer ferdig impregnert.

Hellene selges ikke i nettbutikken. Vi hjelper deg å finne riktig helle til ditt behov. Kom innom et av våre byggevarehus for en prat!

Hvis hellene dine blir grønne med tiden, er det også fullt mulig å impregnere i etterkant.
Av og til ser vi noe kalkutslag på betong. Dette forsvinner oftest ved bruk, men hvis du synes hellene har blitt skjoldete, går dette enkelt bort med en kalkfjerner.

En helt unik terrasse

Enten du liker rene linjer og slette flater, eller ønsker en uteplass som virkelig skiller seg ut, er en steinlagt terrasse et godt valg. Ulike farger og finisher kan mikses så de matcher både huset og din personlige stil. Kom innom oss for å se hele utvalget - vi hjelper deg gjerne!

Finn ditt nærmeste byggevarehus her.