Slik velger du riktig kjøkken

Kjøkkenspesialist fra Montér Helene Gilje, gir deg de beste tipsene – og tabbene du bør unngå.

Bilde av et sort aubo kjøkken

 

– En trend vi ser, er at mange vil ha mørkere kjøkken nå, sier kjøkkenspesialist Helene Gilje.

– Svart, mørkeblått og grått er populære farger. Det kommer også flere jordfarger, og trestruktur. Blant annet den populære modellen Oak Line, som er trespiler, forteller Gilje.

Ifølge kjøkkenspesialisten er flere av oss mer åpne til å eksperimentere med ulike farger og uttrykk enn tidligere:

– Det er blitt vanlig å ha for eksempel høyskapsvegg i en farge og benkeskap i en annen. Og mange vil ha steinplater. Granitt, Silestone og ikke minst Dekton, som er veldig slitesterk, er blant de mest populære. Vi selger en del heltre også, men det krever jo en del vedlikehold. God kvalitet og godt håndverk er uansett viktig i valgene kundene gjør. De er opptatt av miljø og bærekraft og ønsker noe som kan vare lenge.

Bilde av kjøkkenspesialist Helene Gilje
Kjøkkenspesialist Helene Gilje
Kjøkken fra Aubo

Det ligger mye tankearbeid og planlegging bak et kjøkkenbytte, og mange setter pris på å få gode råd.

Helene Gilje kjøkkenspesialist

 

Tilbyr gratis tegnetime

Vi nordmenn er kjent som et oppussende folkeslag.

– Norge er helt på toppen av statistikken, sier  kjøkkenspesialist Gilje, fra Montér.

– Når vi kjøper bolig, legger vi gjerne inn litt ekstra penger til nytt kjøkken i budsjettet. Samtidig er det jo et prosjekt de fleste av oss ikke gjør overilt. Det ligger mye tankearbeid og planlegging bak et kjøkkenbytte, og mange setter pris på å få gode råd.

Montér har 45 ulike kjøkkensentre med dedikerte spesialister over hele landet. Samtlige tilbyr også en gratis og uforpliktende tegnetime.

– Gjør det enkelt

– Hva er det viktigste å tenke på når man skal velge kjøkken?
– Funksjonen er det viktigste. Det er jo et rom som skal brukes mye. Det bør være praktisk slik at flere kan oppholde seg på kjøkkenet samtidig. Som feks å tømme oppvaskmaskinen og sette ting på plass mens andre lager mat. Flere og flere av oss har jo åpne kjøkkenløsninger, der kjøkkenet er en del av stua. Da blir også det estetiske viktigere.

Ekspertens beste kjøkkentips

1. Sørg for nok benkplass 

2. Underlimt vask og koketopp gjør rengjøringen enklere

3. Plasser stekeovnen så du slipper å bøye deg

4. Unngå å plassere koketopp, komfyr og oppvaskmaskin i hjørner

5. Sett oppvaskmaskinen nær vasken

6. Høye overskap gir god oppbevaringsplass

 
Svart kjøkken fra Aubo

 

– Hva er de vanligste tabbene?

– Mange angrer nok på at de ikke tenkte på å ha nok skapplass. Da ender man med masse rot på benken, som kjøkkenmaskiner man ikke bruker så ofte. Også er det det praktiske, at det blir en god arbeidsflyt i rommet.

Solid familiebedrift

Den danske familiebedriften AUBO har levert høykvalitetskjøkken og bad siden 1985, da ekteparet Jens og Grethe Bertelsen grunnla firmaet, som nå har over 90 ansatte. I Norge er det Montér som representerer AUBO, med 45 egne kjøkkensentre fordelt utover hele landet.

Se alle kjøkkenmodellene her

Monter leverer kjøkken fra AUBO er kjent for solid kvalitet, gode skapløsninger, skreddersøm, et rikt utvalg av ulike modeller og alltid komplette leveranser – til avtalt tid.

 
Lyst kjøkken i tre med sitat

 

Sparer timevis med jobb

Blant fordelene med AUBO trekker hun fram at de kun leverer ferdig sammensatte skrog, og ikke flat-pakkede moduler som kan koste deg timevis med arbeid. Vi anbefaler bruk av profesjonelle montører til å montere et så dyrt møbel som kjøkken er.

–Finishen på kjøkkenet blir oftest ikke like fin ved å montere selv, fremfor å bruke profesjonelle montører. Da må en huske at monteringskostnaden for å sammensette de flatpakkede kjøkken før montasje, utgjør mange timer og kostnaden må også regnes inn i kjøkkenbudsjettet. Det er penger spart, men gjør mye med helhetsinntrykket, mener Gilje.

AUBO leverer også med alle hvitevarer samtidig.

– AUBO er gode på innovativ teknologi.

Blant annet utnytter de plassen i sokkelen (16,5 centimeter ned mot gulvet), med en rekke ulike sokkelløsninger.

– Den kan brukes til ekstra oppbevaring, som for eksempel stekebrett eller tegnesaker for barna. Det finnes også sokkeltrapp som de minste i familien kan bruke for å nå opp til benken når de skal hjelpe til med matlagingen.

Selvåpnende skap og robotstøvsuger

I sokkelen er det også rom en annen fiffig finesse: Integrert garasjeplass til robotstøvsugeren.

– Den åpner selv «porten» og parkerer i sokkelen etter at den er ferdig.

– Hvilke andre teknologiske nyvinninger har AUBO?

– De har mange. For eksempel hjørneskuffen, som er skåret inn i hjørnet istedenfor en karusell. Den utnytter plassen maksimalt. Og elektrisk åpning av kjøleskapet. Ved en lett berøring på kjøleskapsdøra, åpner den seg av seg selv. Det er også veldig kjekt å ha elektrisk åpning på skuffen under vasken. Når du har matsøppel i begge hendene, kan du bare dunke kneet lett på skapet, så går det opp, forteller Gilje.

Du får også integrert belysning med dimme-bryter, en hylle til kjøkkenmaskin som bare kan vippes rett ut, klart til bruk, og de har integrert strykebrett og og praktiske innredninger til matvarer.

Smart sokkelløsning i et Aubo kjøkken
Smart sokkelløsning
 Selvåpnende skap og robotstøvsuger
Selvåpnende skap
Smart hjørneskuff fra Aubo kjøkken
hjørneskuff

Hos Montér får du hjelp fra A til Å, med rådgivning, planlegging og leveranse

Helene Gilje Kjøkkenspesialist

 

 

Trend-Siena-Blaa-Koekken.jpg

 

Gode rådgivere

Hos Montér får du hjelp fra A til Å, med rådgiving, planlegging og leveranse, sier kjøkkenspesialisten Helene Gilje.

– Når våre kunder bestiller en gratis tegnetime, setter vi oss ned med deg, kartlegger dine behov, gir faglige råd og tips om nye løsninger, både planmessig og teknologisk. Det er avgjørende at du får gode råd om du skal få et godt kjøkken som passer for deg.

I disse korona-tider passer de selvsagt på å holde god avstand i butikken, og etter tegnetimen kan all kommunikasjon gjennomføres på mail eller telefon.

– Å velge nytt kjøkken innebærer mange små valg som får stor betydning i dagliglivet. Da er det godt å ha gode rådgivere.

Og det er ikke bare selve kjøkkeninnredningen du kan få hjelp med hos Montér – men hele kjøkkenrommet. Om du ønsker får du også ekspertrådgivning ved bytte av gulv og vegger og veiledning til de fargene og materialene som passer best for deg og ditt kjøkken.

 

Se vår kjøkkenplanlegger

imageac4qj.png

 

Les mer