Slik maler du kjøkkenfrontene dine på 1-2-3

Har kjøkkenet ditt sett bedre dager, eller drømmer du bare om en frisk forandring? Se hvordan du kan forvandle kjøkkenets utseende med noen få strøk maling.

  Gi kjøkkenfrontene et strøk maling og få en helt annen opplevelse av rommet. Foto: Adobestock

  Maling av kjøkkenfrontene er en enkel og rimelig måte å oppdatere kjøkkenet på. Med riktig utstyr, litt tålmodighet og gode forberedelser, kan du få en ny og moderne look på rekordtid.

  Her er noen av grunnene til at kjøkkenfrontene dine fortjener en oppfrisking i høst:

  • Forandring uten store kostnader: Maling av kjøkkenfronter kan skape store forandringer på kjøkkenet uten at du må skifte innredning.
  • Miljøvennlig valg: I stedet for å kaste og kjøpe nytt, kan du forlenge levetiden til eksisterende materialer.
  • Personlig preg: Velg fargen som reflekterer din personlige stil, og gjør kjøkkenet ditt helt unikt. I våre varehus finner du malingseksperter som hjelper deg må finne riktig farge.

  Overbevist? Herlig, da setter vi i gang! Slik maler du kjøkkenfrontene dine på 1-2-3!

  1. Godt forarbeid er halve jobben

  Dette trenger du av utstyr før du setter i gang:

  • Pensler
  • Fordriver/Etterstryker
  • Malingsrull og rullekar
  • Finkornet slipepapir
  • Mikrofiberklut
  • Maling og grunning
  • Sparkel
  • Maskeringstape

   

  Utstyret du trenger

  Når utstyret er på plass, kan du sette i gang med jobben. Før du finner fram malerkosten er det viktig å sørge for et best mulig utgangspunkt.

  • Slip og puss. Bruk et finkornet slipepapir for å sikre en jevn og matt overflate slik at malingen hefter ordentlig, spesielt hvis du har folierte kjøkkenfronter.
  • Grunning. Når frontene er pusset og støvfrie, påfør et tynt lag med heftgrunn. For større flater, bruk en rulle, mens pensler er ideelle for detaljer og overganger.
  • Sparkling. Med grunningen på plass, har du en flott mulighet til å rette opp i eventuelle uregelmessigheter, som riper eller hakk. Bruk sparkel for å glatte ut disse stedene før du sliper dem ned til en jevn finish.

  Les også: Skifte ut hele fronten i stedet? Slik velger du riktig kjøkkenfront

  2. Velg riktig maling

  Når du skal velge maling til kjøkkenfrontene dine, er det viktig at du vurderer både estetiske og praktiske aspekter. Det er spesielt to punkter om er viktig:

  • Finish: Ønsker du en matt eller en glatt overflate? Det handler ikke bare om utseende, men også om hvor enkelt det vil være å rengjøre overflaten. For eksempel er glatte overflater lettere å vaske, noe som er praktisk på et kjøkken der det fort kan bli litt sprut og søl.
  • Materiale: Materialet på kjøkkenfrontene dine er avgjørende for hvilken type maling som er best egnet. Til fronter i heltre vil for eksempel tre- og panelmaling være godt egnet.

  Tips! Hør med eksperter hos din lokale Montér-forhandler før du bestemmer deg!

  Maling som egner seg for kjøkkenfrontene

  3. Mal kjøkkenfrontene!

  Etter at frontene er pusset, grunnet og sparklet, er du klar for å male kjøkkenfrontene. Følg disse trinnene for å oppnå best mulig resultat:

  1. Benytt en rull for større flater og en pensel for detaljer og overganger. Bruk en etterstryker for å oppnå glatt og pen finish.

  2. La malingen tørke helt før du påfører andre strøk. Ikke ha hastverk!

  3. Sjekk om det er ujevnheter. Puss forsiktig med slipepapir om nødvendig.

  4. Påfør andre strøk: Bruk samme teknikk som første strøk, husk etterstrykeren for beste resultat.

  5.Flere strøk? To strøk er ofte tilstrekkelig, men vurder om det er behov for flere.

  Tips! Ikke glem kjøkkenveggen! Nymalte kjøkkenfronter fortjener også en nymalt vegg som matcher. Kjøkkenveggen skal jo både se bra ut og tåle daglige påkjenninger, enten det er matsøl eller en litt overivrig sving med oppvaskkosten. Derfor er det viktig å velge riktig maling. Her kan du lese hvordan du bør male kjøkkenvegger for et optimalt resultat.

  Penslene du trenger

  Hva med håndtak og benkeplater?

  Når du først er i gang med å male kjøkkenfrontene i en helt ny farge, kan det også være lurt å vurdere om kjøkkenbenken og kjøkkenhåndtakene skal byttes ut for å matche den nye stilen.

  Du kan kontakte din nærmeste Montér-forhandler for å bestille nye benkeplater, håndtak, vask eller sokler. Noe finnes på lager hos de ulike butikkene, og alt du finner på nett kan bestilles til din nærmeste butikk.

  Utvalgte blandebatterier og benkeplater

  Usikker på hva du skal gjøre? Book et kjøkkenmøte!

  Er du redd for at noen strøk maling ikke er nok til å få akkurat det kjøkkenet du drømmer om? Kanskje er det totalrenovering som er riktig for deg? Å velge riktig kjøkken handler om grundig planlegging og kunnskap om de ulike valgmulighetene som finnes. Ved å booke et kjøkkenmøte hos oss får du hjelp og veiledning gjennom hele prosessen.

  Les mer om hvordan et kjøkkenmøte hos oss foregår!

  Planlegger du nytt kjøkken?

  Her har vi samlet relevante artikler for kjøkkenplanleggingen. Finn ut hva du bør tenke på når du planlegger et nytt kjøkken, alt fra mengde benkeplass, valg av planløsning eller hvordan plassere de ulike sonene for å optimaliser arbeidet på kjøkkenet.