Få et mer komfortabelt kjøkken med enkle grep

Er du oppdatert på det nyeste innen hvitevarer og elektronikk, som gjør ditt kjøkken mer komfortabelt og praktisk? Her presenterer vi ti smarte løsninger!

  Skap et komfortabelt kjøkken med gode løsninger - alt fra integrerte hvitevarer til gode løsninger for avtrekk. Oak Line fra Aubo i utførelsen Coffee.
  Skap et komfortabelt kjøkken med gode løsninger - alt fra integrerte hvitevarer til gode løsninger for avtrekk. Oak Line fra Aubo i utførelsen Coffee. Foto: AUBO

  Leverandører av hvitevarer og elektronikk har utviklet mange produkter som gjør hverdagen litt enklere.

  1. Platetopp med integrert kjøkkenventilator

  Et praktisk og komfortabelt kjøkken bør ha et velfungerende ventilasjonssystem, slik at du blir kvitt matlukt og os på en effektiv måte. Et mer moderne alternativ til kjøkkenvifta i taket eller veggen, kan kanskje være en integrert ventilator i platetoppen. Denne strømlinjeformede og lite plasskrevende løsningen er elegant, og gir rom for å være kreativ med interiøret ellers.

  2. Komfortabelt kjøkken for vin- og kaffeelskeren

  Kjøkkenet er ikke lenger bare et rom for matlaging. For mange er kjøkkenet også et oppholdsrom der det skal være rom for hygge og sosiale stunder – gjerne med en kopp kaffe eller et glass rødvin.

  Da kan det være praktisk med et integrert vinkjøleskap eller en innebygget espressomaskin. Det finnes mange flotte løsninger å velge mellom, inkludert AEGs lekre vinkjøleskap.

  3. Stekeovn med innebygget dampfunksjon

  Vil du tilberede sunn og god mat, er det smart med løsninger som tilrettelegger for nettopp det – for eksempel en stekeovn med integrert dampfunksjon. AEG er blant produsentene som designer ovner med damp.

  4. Kjøleskap som gir deg isbiter og kaldt vann

  Kjøleskap med isbitfunksjon er kanskje ikke noen nyhet, men designet blir stadig forbedret. Erstatt det tunge, store kjøleskapet ditt med et integrert kjøleskap som gir deg iskaldt vann eller isbiter når du ber om det. Se for eksempel på dette Liebherr-kjøleskapet.

  5. Hvitevarer med WiFi-løsninger

  Et moderne og komfortabelt kjøkken bør gjøre hverdagen enklere og mer oversiktlig. Stadig flere hvitevarer leveres nå med WiFi-løsninger, noe som gjør det mulig å få oversikt over enheten fra sofaen eller hytta, og avstandsstyre den derfra. Du kan for eksempel holde et øye med middagen med en smart stekeovn med WiFi- og kamerafunksjon. Sjekk ut smarte løsninger som Miele WiFi Conn@ct.

  6. Kjøleskap som gir maten ekstra holdbarhet

  Mange ønsker å leve mer bærekraftig, for eksempel ved å redusere eget matsvinn. Da kan det være gunstig med teknologi som tilrettelegger for nettopp det. Mange moderne kjøleskap leveres nå med smarte nullsoner som øker holdbarheten på maten din. I nullsonen er temperaturen og luftfuktigheten optimalisert for grønnsaker eller andre ingredienser, slik at maten holder seg spiselig lengre. Se gjerne på løsninger som Liebherr BioFresh.

  7. Hvitevarer uten håndtak

  Glatte kjøkkenfronter uten håndtak har for lengst inntatt de norske hjem. Med et enkelt trykk åpner du skap og dører, noe som gjør løsningen like funksjonell som den er elegant.

  Nå kan du også finne stilrene hvitevarer som er håndtaksløse. La kjøleskapet, stekeovnen og oppvaskmaskinen gli naturlig inn sammen med resten av kjøkkeninteriøret ditt.

  8. Platetopp med sous vide-funksjon

  Ønsker du et komfortabelt kjøkken som lar deg lage mat som en profesjonell kokk? Da kan en platetopp med integrert sous vide-funksjon være noe for deg. Platetoppen har et smart termometer som sikrer en konstant temperatur. Dette kan være et nyttig redskap enten du skal temperere sjokolade eller tilberede kjøtt, og er avhengig av stabil temperatur.

  9. Fleksibel induksjonsflate på platetoppen

  Matlagingsprosessen blir ofte mer komfortabel og praktisk dersom man får fleksibilitet – også når det gjelder plassering av stekepanner og gryter på platetoppen.

  Tradisjonelle induksjonsovner har som regel avgrensede områder som kan brukes. Med en moderne platetopp kan du benytte hele platetoppen som arbeidsflate. Helflateinduksjon gir deg frihet til å plassere grytene dine akkurat slik du vil.

  Se for eksempel på Mieles Full Surface-induksjonsplatetopper.