Hvilken farge skal jeg ha på kjøkkenet?

Du trenger ikke lenger begrense deg til standard kjøkkenfarger på innredningen. Her får du våre tips, enten du ønsker et skikkelig fargerikt kjøkken, eller en dempet pallett.

  Sense kjøkken fra Aubo i grønn utførelse
  Sense kjøkken fra AUBO i grønn utførelse. Foto: Aubo

  Tenk helhet

  Tenk helhet når du skal velge hvilken farge du skal ha på kjøkkenet, og pass på at de ulike rommene i hjemmet ditt spiller godt sammen. Hvilken stemning ønsker du å skape? Hva er dine favorittfarger? Fungerer kjøkkenfargene ved siden av hverandre, også sett opp mot de nærmeste rommene?

  Nøytralt i hvitt

  Den hvite kjøkkeninnredningen er en klassiker som aldri går av moten. Hvitt trenger ikke bety kjedelig! Ulik finish på overflatene påvirker uttrykket og kan være det som bestemmer om kjøkkenet oppleves moderne med blanke flater i høyglans, eller trygt og tradisjonelt med profilerte fronter.

  Med et hvitt kjøkken har du en nøytral base, som gjør at du står fritt til å leke med stilen – både når det gjelder kjøkkendetaljer som vask, benkeplate og håndtak, eller som et rolig pusterom i en ellers fargerik bolig.

  Synes du hvitt blir for rent og klinisk, kan du myke opp med benkeplate eller kjøkkenøy i eik for å få inn litt varme. Velger du håndtak og armatur i messing eller kobber, tilfører du enkelt noe eksklusivt over innredningen.

  Oak Line fra Aubo kjøkken fra aubo i eikefiner
  Kjøkken i modellen Oak Line Nature fra AUBO. Foto: Aubo

  Den personlige paletten

  Tidligere ble kjøkken levert i et utvalg forhåndsdefinerte standardfarger. I dag står du helt fritt til å velge den kjøkkenfargen du liker best.

  Alt som trengs er en fargekode, og den kan du like gjerne hente fra malingsleverandøren som fra kjøkkenprodusenten.

  Husk å inkludere kjøkkenet når du velger farger til boligens palett, og la din personlige smak bestemme om du ønsker at kjøkkeninnredningen skal gli sømløst inn, eller utmerke seg som et statement i interiøret. Kanskje går det an å gjøre begge deler – velge en dempet farge på mesteparten av innredningen og gå for en mer eksplosiv farge på en enkeltseksjon? 

  Kjøkkenfarger fra naturen

  Treverk står sterkt i den skandinaviske tradisjonen og det gjelder i høyeste grad også på kjøkkenet. Vi snakker imidlertid ikke lenger om gulnet furu, men eksklusiv eik i naturlig, røkt eller sort utførelse. Tre bringer varme til rommet og bidrar til en stemningsfull atmosfære. Glatte fronter, staver, vitrineskap eller til og med en kombinasjon av flere former skaper et livlig uttrykk uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

  Uansett om du bor i klassisk sveitservilla eller en ny og moderne leilighet, finnes det garantert en kjøkkenmodell i treverk som vil passe hos deg.

  Forny kjøkkenet med stilige kjøkkenfronter. Utforsk vårt utvalg av design og materialer for å skape et friskt og moderne uttrykk. Oppgrader ditt kjøkken i dag!
  Her ser du kjøkkenmodellen Terna fra AUBO. Foto: Aubo

  Den lille sorte

  Det sorte kjøkkenet har gått fra å være en kuriositet til nærmest å bli en ny standard.

  Et mørkt kjøkken i kontrast til lyse omgivelser skaper et avgrenset rom, særlig i åpne romløsninger. Også her har du flere muligheter for å tilpasse til din personlige stil.

  Velger du sort eik, får du det myke og det harde i samme overflate. Velger du slette, matte fronter i melamin eller laminat, kan du tilføre variasjon ved å gå for en benkeplate i lyse farger. Profilerte skapfronter malt i mørke farger gir det tradisjonelle kjøkkenet en moderne touch som aldri vil gå av moten.

  Black Oak fra Aubo
  Her ser du skapdørene på kjøkkenmodellen Black Oak fra Aubo. Trestrukturen som er horisontal er godt synlig når du kommer tett innpå. Foto: Aubo

  Fargerikt kjøkken med små grep

  Ønsker du deg et fargerikt kjøkken uten å bytte innredning eller ta de største sjansene når det gjelder fargevalg? Du kommer langt med små fargeklatter i form av servise, blomster eller krydderurter. Velg tekstiler som frisker opp og lett kan skiftes ut dersom favorittfargen endrer seg. La gjerne frukt og grønnsaker, som ikke trenger å ligge kjølig, utgjøre små stilleben på kjøkkenbenken.

  Fortsatt usikker på hvilken farge du skal velge på kjøkkenet? Eller lurer du på noe om de ulike modellene? Kom innom et av våre byggevarehus for en titt og en prat.

  Bello kjøkken fra Aubo i lys utførelse
  På dette kjøkkenet er fronter fra kjøkkenmodellen Bello kombinert med skapfronter med glassvinduer. Det skaper et mer interessant rom. Foto: Aubo

  La deg inspirere

  Her kan du lese mer og la deg inspirere av utvalget innenfor kjøkken i hvite nyanser, mørke farger og utførelser i eik.