Skap et unikt kjøkken med din egen personlige touch

Vi vil ikke lenger ha et pregløst og nøytralt kjøkken likt «alle andres». Ifølge boligstylist Mette Kirstine Brinch, viser trendene at stadig flere ønsker seg et personlig og unikt kjøkken. Her er hennes beste tips! Brinchs motto er at alle rom kan gjøres unike.

kjøkken av typen oak line fra danske aubo - her i utførelse med kjøkkenøy og høyskap med hvitevarer
Mye tyder på at trenden går mot et kjøkken som skiller seg litt ut fra mengden, helt unikt for dem som skal bruke det.Kjøkken fra Aubo i modellen Oak Line.

Alle kjøkken kan gjøres unike

Du trenger ikke nødvendigvis å bytte ut kjøkkenet for å få resultatet du ønsker. Både nye og gamle kjøkken kan få en unik touch gjennom forholdsvis enkle grep, ifølge boligstylisten, som tilbyr interiørtjenester hos Unikke Rum.

– Enten kjøkkenet ditt er flunkende nytt eller flere år gammelt, kan du gjøre det unikt og personlig, påpeker hun.

Ved å la deg inspirere av dagens trender og samtidig gi rom for din personlige stil, kan resultatet bli både spennende og unikt.

Gjør kjøkkenet unikt med personlige detaljer

Ifølge Brinch har kjøkkentrendene endret seg de siste årene. Tidligere var det gjerne fokus på rene, funksjonelle og stramme løsninger, uten detaljer som stakk seg noe særlig ut. Nå merker hun at mange ønsker mer unike løsninger.

– Det å male kjøkkenveggen i en ny farge er ikke nødvendigvis nok, og blir i manges øyne litt for kjedelig. Nå er det mer fokus på miksing og matching av farger og personlige detaljer, noe jeg synes er helt supert, sier hun.

Boligstylisten understreker at det bør tilrettelegges for både avslapning, hygge og kos. Kjøkkenet er nemlig ikke bare et rom hvor man lager mat. Det er i stor grad blitt et oppholdsrom på lik linje med stuen, noe som også bør reflekteres i interiøret.

– Ikke vær redd for å la favorittkunsten din pryde kjøkkenveggen, eller å male kjøkkengulvet i favorittfargen din, forklarer Brinch.

Book et kjøkkenmøte

Du kan gjøre selv et hvitt kjøkken unikt og annerledes

Dersom du synes at det er litt skummelt å male kjøkkengulvet i en spennende farge, finnes det ifølge boligstylisten også andre alternativer som kan bidra til et mer unikt kjøkken. Fliser byr for eksempel på mange spennende muligheter.

– Dersom du har et klassisk hvitt kjøkken og ønsker å holde deg til denne fargen, trenger ikke resultatet å bli kjedelig. Det finnes mange ulike hvitnyanser på fliser, fra kremhvitt til mer ren hvit. Lek deg også med ulike materialer, former og strukturer, utdyper hun.

Brinch tipser om at du til og med kan finne fliser med håndmalte og unike motiver. Mulighetene er med andre ord mange, selv for deg som ikke er veldig vågal i fargeveien.

Skap et unikt kjøkken med naturlige materialer

Det å la seg inspirere av naturen er en trend som har kommet for å bli. Ifølge Mette Kirstine Brinch er den organiske og naturlige stilen veldig aktuell i hele Norden, noe som preger både mentalitet og interiørvalg. Også på kjøkkenet inviteres naturen inn.

– Etter korona tror jeg vi lærte å verdsette den vakre naturen vår litt ekstra, siden vi var nødt til å holde oss mer hjemme. Dette har også påvirket kjøkkenet. Elementer vi vanligvis finner ute, har i større grad fått sette sitt preg på innemiljøet, utdyper hun.

Dersom du ønsker en mer organisk og naturlig interiørstil på kjøkkenet ditt, har interiørstylisten noen gode tips til materialvalg.

– Treverk er veldig trendy. Mange velger hele kjøkkenløsninger i tre, mens andre lar den naturlige fargen gå igjen i interiørdetaljer bestående av flettverk eller bambus. Flettekurver, oppvaskkoster av tre og bambusbrett gir kjøkkenet et naturlig preg, utdyper hun.

Mer vågale kjøkkenvalg

Brinch synes folk generelt sett har blitt mer vågale og tøffe når det kommer til kjøkkeninteriør.

– Der man tidligere ville ha valgt hvitt, velges det nå gjerne mer fargerike løsninger. Særlig populært er det med farger som er inspirert av naturen – inkludert grønt og blått, sier hun.

Boligstylisten tror imidlertid at den dristigere trenden fortsetter.

– Mange vil nok velge enda sprøere farger i tiden som kommer, også på dører og andre flater som tradisjonelt sett holdes i farger som hvitt, spår hun.

Skap kjøkkenet du drømmer om 

Kjøkkenet du drømmer om blir til med utgangspunkt i din hverdag og dine behov. Med rett valg av kjøkkenoppsett, tilpasning etter bruk og personlige stil vil du få et kjøkken som du vil ha stor glede av i lang tid fremover.