Hvilket kjøkkenoppsett passer deg?

Hvilket kjøkkenoppsett du vil tegne, avhenger av smak, plass og hvor store arbeidsflater du trenger. Her gir vi deg en oversikt over ulike typer kjøkkenoppsett.

moderne kjøkkenoppsett med kjøkkenøy og hvite fronter.
Et kjøkkenoppsett med øy kan tilpasses med benkeplass eller sitteplasser.

 

L-kjøkken

L-kjøkken er blant de mest vanlige kjøkkenoppsettene, og blir også kalt vinkelkjøkken, eller hjørnekjøkken. L-formen gir praktiske arbeidsforhold med alle funksjoner innen rekkevidde. Tegner du kjøkken i L-form, åpner det også for å implementere kjøkkenet som en sosial sone. Flere kan delta i matlagingen og samles til felles hygge.

til kjoekkenoppsett-med-i-form (1160 × 580 px).png

Kjøkkenoppsett i U-form

Trenger du en større arbeidsflate på kjøkkenet? Da kan et kjøkkenoppsett med U-form passe deg. Et kjøkken i 180 grader gir store muligheter for å maksimere oppbevaringsplassen. U-kjøkkenet passer også deg som ønsker flere arbeidssoner. 

Rette kjøkken

Et kjøkkenoppsett i i-form betyr alle funksjoner på samme side, noe som er særlig fordelaktig hvis det er trangt om plassen ellers i rommet. Et i-kjøkken passer seg derfor ekstra godt i lange, smale rom, eller en åpen løsning med et mindre kjøkken. Når det skal bygges i-kjøkken er det spesielt viktig å ikke plassere arbeidssonene langt fra hverandre, ettersom arbeidstrekanten ikke kan benyttes her.

Parallelt kjøkken

Er rommet ditt bredere eller et gjennomgangsrom, kan det være passende med parallelle kjøkkenmoduler. Dette kjøkkenoppsettet kan gi store arbeidsflater, samtidig som du beholder gangveien.

til kjoekkenoppsett-med-parallelle-linjer (1160 × 580 px).png

Kjøkkenoppsett i G-form

Har du stor plass og ønsker ekstra mye benkeplass, kan et g-kjøkken være det rette valget. Dette kjøkkenoppsettet gir nettopp store arbeidsflater, men kan til gjengjeld gå på bekostning av resten av rommet. Fordelen ved g-kjøkkenet er likevel muligheten til å integrere sitteplasser på noe av benkeplassen, noe som gjør kjøkkenet til en stor sosial sone.

Tegn et kjøkken med øy

I tillegg til å gi ekstra arbeid- og oppbevaringsplasser, som mange setter pris på i et kjøkken, bidrar kjøkkenøya som et naturlig skille i en åpen løsning. Mange setter også pris på allsidigheten kjøkkenoppsettet kjøkkenøya gir, da den både kan bygges med sitteplasser og som også kan fungere som arbeidsflater. En kjøkkenøy kan passe inn i flere ulike kjøkkenoppsett.

Hos oss får du hjelp til å tegne ditt drømmekjøkken!

Book gratis kjøkkenmøte

Relaterte saker