Slik fornyer du kjøkkenet med moderne kjøkkenfronter

Drømmer du om moderne kjøkkenfronter eller lekre, trendy kjøkkenhåndtak? Produktutvikler Dan Østergaard hos AUBO ser noen tydelige trender som preger kjøkkeninteriøret vårt akkurat nå. La deg inspirere!

moderne kjøkken med lyse fronter og spilefronter
Kjøkkenfrontene kan være både matte og praktiske med tanke på renhold. Et godt eksempel er Sense-serien i malt melamin med matt og fløyelsmyk overflate.

Moderne kjøkkenfronter kjennetegnes av matte overflater

De siste årene har kjøkkentrendene endret seg betydelig. Ifølge Østergaard kommer dette særlig til syne gjennom hvilke kjøkkenfronter som har inntatt trendbildet.

- På 2010-tallet var det veldig populært med høyglans og en lakkert finish på kjøkkenfrontene. Nå er det tydelig at stadig flere foretrekker moderne kjøkkenfronter med rustikke eller matte overflater, til fordel for det polerte uttrykket, forklarer han.

Trenden er ikke bare synlig innen kjøkkeninteriør. Ifølge produktutvikler Dan Østergaard ser vi stadig mer av de matte overflatene i boliginteriør generelt.

- Naturlig og ubehandlet treverk, stein, keramikk, sement og betong er noen av materialene vi ser stadig mer av i norske hjem. Disse materialene passer heldigvis også ypperlig på kjøkkenet, siden de er enkle å vedlikeholde og rengjøre, utdyper han.

Matte benkeplater er prikken over i-en

Moderne kjøkkenfronter med en supermatt finish preger trendbildet, men også benkeplatene bør helst være matte.

- Benkeplater i keramiske materialer, marmor eller stein stikker seg frem som spesielt populære. Det samme gjelder benkeplater av laminat eller kompaktlaminat, som kan fås i en supermatt finish.

Velg kvalitetsmaterialer

Produktutvikleren er opptatt av å anbefale forbrukerne kvalitetsmaterialer som er både matte og praktiske med tanke på renhold. Dersom han skal anbefale én kjøkkenserie som oppfyller disse kravene, er han ikke i tvil:

- Sense-serien har moderne kjøkkenfronter i malt melamin. Frontene har en matt og fløyelsmyk overflate, noe som gir et veldig eksklusivt uttrykk til kjøkkenet.

Overflatene kan enkelt vedlikeholdes og rengjøres med en klut som er fuktet med litt vaskemiddel og lunkent vann.

Minimalistiske overflater

Foruten matte, moderne kjøkkenfronter, kan Østergaard også fortelle om en annen trend som har gjort seg gjeldende – nemlig minimalistiske overflater uten håndtak.

- Håndtaksløse kjøkken preger både interiørmagasiner og norske hjem, og innebærer at alle elementer som er unødvendige er tatt bort. Du sitter da igjen med en ren overflate, noe som gir et helhetlig og rolig uttrykk.

Ifølge Østergaard synes mange det er praktisk å ha et kjøkken som kan sammenlignes med et «blankt ark».

- Du kan innrette kjøkkenet akkurat slik du vil, siden basisen er så nøytral. Sand og lys grå er veldig populære farger på frontene. Samtidig velger mange moderne kjøkkenfronter i mer fremtredende farger, enten det er blått, grønt, brunt eller rødt, noe som også fungerer bra, utdyper han.

En personlig touch på moderne kjøkkenfronter

Rene og minimalistiske kjøkkenfronter er elsket av mange, men ikke alle er like begeistret for strenge linjer. Heldigvis er det fullt mulig å omfavne moderne kjøkkenfronter og samtidig kunne få en personlig vri på det hele.

– Gjennom personlige håndtak og fargevalg kan du enkelt skape særpreg på kjøkkenet ditt, selv om basisen er enkel og moderne, sier Østergaard

Derfor er han og AUBO også opptatt av å tilby kundene et bredt sortiment, slik at alle kan skape et kjøkken som gjenspeiler sin personlige stil.

– Stadig flere velger håndtak til frontene sine, og for mange bidrar det til å gi akkurat det siste lille særpreget, forklarer han.

Les mer: Skreddersydde kjøkken er vår viktigste oppgave

Skap kjøkkenet du drømmer om 

Kjøkkenet du drømmer om blir til med utgangspunkt i din hverdag og dine behov. Med rett valg av kjøkkenoppsett, tilpasning etter bruk og personlige stil vil du få et kjøkken som du vil ha stor glede av i lang tid fremover.