GUIDE: Slik får du naturtro gulv til en rimelig penge

Stadig flere går for vinyl og laminat i naturtro design når de skal legge nytt gulv, og det med god grunn. Gulvene er enkle å legge, mer slitesterke enn parkett – og koster bare en brøkdel av prisen.

Drømmer du om nytt gulv i 2024 – og er opptatt av bærekraft, pris og design? Om du tillegg har småbarn eller kjæledyr i huset, har du sikkert vært inne på tanken om å velge laminat- eller vinylgulv allerede. Disse gulvene overgår parkett når det gjelder holdbarhet og slitasjestyrke, er enkle å legge og krever lite vedlikehold.

Kort fortalt: Ved å velge laminat eller vinyl får du et flott og funksjonelt gulv som varer i årevis – uten å tømme lommeboken.

Pergo Laminatgulv Trondheim fresh nordic oak
Pergo Laminatgulv Trondheim fresh nordic oak

Naturtro gulv til lav pris

De siste årene har vi spesielt sett en markant økning i salget av vinylgulv og laminat i naturtro design.  Naturtro gulv er perfekt i minimalistiske hjem med fokus på rene linjer, enkelhet og funksjonalitet.  Vintage interiørdesign er også i vinden, og mange velger å kombinere retro møbler og tapet med lyse, naturtro gulv for å bryte opp med en moderne vri.

Fordi vinylgulv og laminat overgår parkett når det gjelder holdbarhet og motstand mot slitasje, er de spesielt godt egnet for hjem med små barn og husdyr – hvor gulvet ofte utsettes for ekstra påkjenning. Gulvene er gjerne laget av bærekraftige materialer som resirkulert tre, bambus, kork og linoleum, og er betydelig rimeligere enn tradisjonell parkett.

3 gode grunner til å velge vinylgulv

  • Slitestyrke og holdbarhet. Ideelt for områder med mye trafikk eller hjem med barn og kjæledyr. Det er motstandsdyktig mot riper, flekker og fuktighet, noe som sikrer at gulvet beholder utseendet i mange år.
  • Enkelt vedlikehold. Regelmessig feiing, støvsuging og mopping er nok til å holde vinylgulvet ditt rent og pent. Vinylgulv tåler også vanlige rengjøringsmidler uten å ta skade.

Velg din stil. Moderne vinylgulv kommer i et bredt utvalg av design, inkludert naturtro imitasjoner av tre og stein. Dette gir deg mulighetene til å velge et gulv som matcher din personlige stil.

3 gode grunner til å velge laminatgulv

  • Lav pris. Med laminatgulv får du utseendet og følelsen av ekte tre til en brøkdel av prisen. 
  • Enkel installasjon. Laminatgulv er designet for enkel installasjon, ofte med et klikksystem som gjør det mulig for deg å legge gulvet selv – ti tommeltotter eller ei. Dette sparer deg for både tid og penger.

Lang holdbarhet. Laminat er svært motstandsdyktig mot riper, falming og flekker, noe som gjør det til et godt valg for husholdninger med barn og kjæledyr. Det krever også minimalt med vedlikehold – litt støvsuging og mopping er nok til å holde det i topp stand.

Legg gulvet selv!

Uansett om du skal legge laminatgulv eller klikkvinyl er fremgangsmåten stort sett den samme. Det er likevel en del valg å ta, og riktig forarbeid er avgjørende for et godt resultat. Her guider vi deg fra planlegging til ferdig resultat

LES OGSÅ: Slik velger du riktig gulv til ditt behov