Gulvtrender fra Boen 2020

Nå er det fokus på naturlige materialer og kraftigere farger

Boen Eik Polar

Bak oss legger vi et tiår med mye lyse farger av grått og hvitt, og går inn i et nytt tiår med mer fokus på sterkere farger. Mer jordfarger som beige, brunt, blått, gult og grønt er en del av fargepaletten. Vi er mer og mer opptatt av naturlige materialer inn i interiøret vårt som treverk, glass, keramikk, rotting og ikke minst stort fokus på materialer av god kvalitet som er bærekraftig. Naturen er ikke bare viktig for oss, men også en inspirasjon til hvordan vi ønsker å ta naturen inn i hjemmet vårt.

Eik Pale White og Eik Polar, bred plank med 181mm i en nydelig dus hvitpigmentert, ultramatt og slitesterk Live Pure overflate.

Nydelig fargespenn fra varm beige over gråbrun til mørkebrun med Eik Warm Cotton, Eik India Grey, Eik Antique Brown and Brazilian Brown.

Tradisjonelle gulvmønster med moderne vri

Mønsterparketten har virkelig blitt tatt inn i varmen igjen. Fiskebensparkett og Chevronmønster er i vinden som aldri før, og man ønsker å dra inn varmen fra tregulv, samtidig som man vil ha noe spesielt. Man tørr å blande forskjellige stilarter, og ønsker å sette personlig preg. Vi mikser det tradisjonelle med det moderne, fiskebensparkett finnes i nye stilige moderne leiligheter like mye som i ærverdige og eldre boliger.

BOEN Eik Adagio Fiskeben Click, god størrelse på stavene og enklere montering med Click-lås.

Personlighet og komfort skaper basis for din personlige stil

Den personlige stilen har lenge vært viktig, og kommer også til å være det fremover. Vi er ikke lenger like opptatt av å definere en type stil vi har, men vi ønsker at hjemmet vårt skal representere hva vi selv liker og syns er fint. Personlighet gjør seg gjeldende like mye i hjemmet som det gjør i klesveien, vår egen identitet og væremåte.

70-tallet inn igjen med mer fokus på treverk og kvalitet

Sammen med naturlige materialer er moderne og inspirerende dekor i fokus, det samme er 70-tallet med en mer moderne vri på former og farger.
Vi tørr også å bruke mer treverk, gjerne på kjøkkenet i lys eller mørk eik sammen med parkett og andre møbler av tre er ikke lenger for mye. Vi tørr å kombinere et mangfold av farger og blir mer opptatt av kvalitet, samt et større fokus på miljø. Med mer klimafokus blir bruk- og kast mentaliteten mindre. Vi investerer gjerne mer i varig kvalitet og håndverk. Glass og keramikk er andre naturlig materialer som er inne i trendbildet, sammen med planter som fortsatt er i fokus. Tørkede planter er også blitt et dekorelement med blant annet stilige strå i forskjellige varianter.

Tøffe mørke farger

- Eik Brazilian Brown som finnes både i 3-stav og bred plank. På denne måten kan man bruke samme fargen over flere rom, samtidig som gjennomsnittsprisen senkes.

- Valnøtt imponerer med en varm, brun farge. Live Pure lakken sørger for å beholde den opprinnelige fargen til valnøtt treverket.

 

Brede plank i mørke eller lyse farger, men også i naturlig eik

I tillegg til mønsterparkett ser vi fortsatt at lyse og brede plank fortsatt trender, men vi ser også at den naturlige eikefargen tar fortsatt sin plass. Mørkere gulv begynner også å ta mer plass og vi tørr å kombinere flere materialer. Vi innehar mer informasjon om interiør og lar oss inspirere av andre via sosiale medier, og dermed føles det tryggere å velge mørkere farger eller noe man kanskje ikke automatisk hadde tenkt på selv.

Eik Andante Castle plank: Live Pure behandlingen sørger for å beholde den naturlige lyse eikefargen, samtidig som det gir en sterk overflate.

Chaletino eikeplank med en bredde på 30 cm og lengde på 2,75 m er en klasse for seg, her i nøytral oljet overflate.

Uavhengig stil eller trender er det personlighet og egen komfort som spiller den største rollen. Vi skal ha et hjem vi er fornøyde med og som gjør at vi kan koble av. Lek med farger og trender, kombiner gjerne nytt og gammelt, det viktigste er at hjemmet skal være ditt eget.

Se flere gulv i vår nettbutikk

 

Listverk - gi rommet et løft

Listverket skaper en innramming av rommet, og er for mange kronen på verket ved et oppussingsprosjekt. Montér har listene som kan gi ethvert rom i huset det løftet det trenger. Mange vil også matche listene med gulvet. 

Les mer om listverk her.