Gulv

Lys, enstavs eikeparkett, eller lunt og ekte heltregulv? Virkelighetstro laminat eller slitesterk klikkvinyl? Lær om de forskjellige gulvtypene og få hjelp til å velge et gulv som passer deg.

Mulighetene er mange og utvalget er stort for deg som skal legge nytt gulv. Gulvet kan være noe av det første du legger merke til i et rom, særlig om det skiller seg litt ut. Et gulv brukes hver dag, derfor er det viktig at du velger et gulv som har utseendet, komforten og slitestyrken du vil sette pris på i det daglige, og som gir rommet et skikkelig designløft.

Før du velger gulv bør du stille deg selv disse spørsmålene: Hva står i stil med huset mitt? Hva slags planker fremhever det beste med rommet? Hvilken slitasje skal gulvet tåle? Skal det være vedlikeholdsfritt?

Se gulv og tilbehør i nettbutikken

Parkett: Hver trebit er unik

Parkett er det absolutt mest populære gulvvalget her til lands. Det gir en helt unik naturlig følelse, og du får det i utrolig mange varianter. Gulvene finnes ferdigbehandlet i flere forskjellige tresorter, med flere typer overflatebehandlinger i både lyse og mørke farger. 

Oljet gulv

En oljet parkett fremhever strukturen i treverket og gir et naturlig og lekkert uttrykk. Oljede gulv har et behagelig og naturtro utseende, men krever litt mer vedlikehold enn lakkede gulv. Olje etterlater ingen hinne på gulvet, noe som gjør det enkelt å behandle riper.

Lakkerte gulv

Lakkerte gulv holder seg fine i mange år. Den silkematte overflaten gjør gulvet enkelt å holde rent. Et mattlakkert gulv ser ut som det er ubehandlet men har like god slitestyrke som silkematt lakk.

Våre parkettgulv kan også fås med børstet overflate, som gir et eksklusivt, ekte og naturtro preg med liv, dybde og struktur. Ønsker du et rustikt uttrykk kan du velge håndskrapt overflate så det ser ut som det er preget av tidens tann. Den UV-stabile verflatebehandlingen Life Pure er ultramatt og gir et ubehandlet og fullstendig naturlig utseende, og beskytter mot støv, skitt og væske.

Rengjøring av parkett

Pass på at gulvet er fritt for grus og andre ting som kan rive opp overflaten når du vasker. Bruk støvsuger eller tørrmopp, og vask bare med en godt oppvridd mopp eller gulvklut. Du bør ikke vaske lakkerte gulv med grønnsåpe. Lakkerte gulv skal ha syntetisk vaskemiddel uten fett, mens oljede gulv skal rengjøres med fettholdig såpe, som grønnsåpe. Ikke la vannsøl ligge igjen på parkettgulvet, spesielt ikke bøk og lønn da disse er ekstra følsomme for fuktighet.  

Tips! Fyll opp to bøtter når du vasker gulvet. I den ene bøtta har du såpevann, i den andre har du rent vann. Vri opp kluten i det rene vannet, så varer såpevannet lenger. 

Hvilken tresort skal du velge?

Eik er en hard tresort, men er mykere å gå på enn for eksempel ask. Velg lyslakkert enstavs eikeparkett om du ønsker den skandinaviske, minimalistiske stilen, det gjør rommet lyst, luftig og pent. Ask er mer robust enn eik, og har derfor en solid slitestyrke men er igjen litt hardere for føttene å gå på. Valnøtt er hardere enn furu, og noe mykere enn eik.

Tips: Et valnøttgulv er mørkt og har et eksklusivt uttrykk. Fargene spiller fra lysebrunt til sjokoladebrunt.

Stavinndeling

I tillegg til tretype, overflatebehandling og farge kan du velge hvilken bredde du ønsker på plankene. 1-stav er de bredeste plankene som gir gulvet følelsen av et ekte heltregulv med eksklusivt preg. Ofte kan 1-stavsparkett gjøre at rommet føles større, for du får færre linjer og en åpnere overflate. 2-stavsparkett gir et rolig utseende og et klassisk uttrykk. 3-stavs er den vanligste varianten som gir et livlig gulv med stor variasjon i mønster og struktur, og er som regel det billigste alternativet.

TIPS: Dersom du vil redusere totalkostnaden på gulvet ditt, men likevel vil ha like gulv i alle rom, kombiner 1-stav i stuen og 3-stav på soverommet.

Planlegger du å legge parkett eller laminatgulv selv? Da kan du følge denne steg for steg-videoen. 

Se alle våre gulv i vår katalog

Opus 3-stav parkett eik

Opus 3-stav parkett eik

219,00 per m²
Opus 3-stav parkett ask

Opus 3-stav parkett ask

349,00 per m²
Parkett eik Portofino 2-stav, hvit matt lakk, 15x200x2423 mm

Parkett eik Portofino 2-stav, hvit matt lakk, 15x200x2423 mm

599,00 per m²
Opus parkett eik 1-stav 138 hvit matt lakk m/fas 13x138x2200 mm

Opus parkett eik 1-stav 138 hvit matt lakk m/fas 13x138x2200 mm

499,00 per m²

Lunt og genuint heltregulv

Et massivt tregulv passer for deg som ønsker et eksklusivt preg på hjemmet ditt - og som vil ha et spesielt mykt underlag å hvile føttene dine på. Heltre utstråler naturlig, ekte skjønnhet, og er en drøm å gå på for deg som bruker mye tid hjemme. Heltre er 100 % miljøvennlig og allergivennlig. Det er ikke det billigste alternativet, men til gjengjeld får du et elegant gulv som kan vare i generasjoner. Det kan slipes ned mange ganger i motsetning til parkett som har noen millimeter med topplag.

Heltregulv kan kjøpes ubehandlet, og kommer også i mange forskjellige farger og overflatebehandlinger. Det kan være børstet, oljet, vokset eller lakkert, lyst eller mørkt. Et heltregulv krever en varsom hånd og god fuktkontroll når du legger det, og du sitter igjen med en komfort og estetisk kvalitet som er uslåelig.

Tips: Kombiner gjerne heltregulv med andre naturlige materialer som stein eller flis, for da får du et flott, genuint og naturtro uttrykk i hjemmet ditt.

Rengjøring av heltregulv

Få gulvet til å vare lengst mulig med å behandle og vedlikeholde etter produsentens anbefalinger, uansett hvordan gulvet er behandlet. Det er viktig å vaske jevnlig og behandle slitasjer når dette oppstår. Bruk filtknotter under alle møbelben, og gummihjul på kontorstoler. Bruk alltid en dørmatte ved inngangsdøren!

Laminat - følelsen av tre

For deg som ommøblerer ofte, har hund og barn eller får gjester som går med høye hæler, er laminat det perfekte valget. Laminat gir deg følelsen av ekte tre, men uten vedlikeholdet. Laminat føles oftere hardere å gå på enn parkett og heltre fordi det er mye mer robust og kompakt. 

Tips: Høytrykkslaminat er verdens sterkeste laminat, og har tykkere slitasjesjikt, voksede skjøter, impregnert kjerne og ikke minst livstidsgaranti.

Et laminatgulv passer i de aller fleste rom. Du kan få laminat som ligner et landlig tregulv, skifergulv, mønster eller betong. Du kan velge enten helt slette gulv eller få en naturtro følelse med trestruktur. Velger du laminatgulv i lyse, hvitpigmenterte toner legger du et godt grunnlag for å slå deg løs med andre farger på veggene. Varme eller kalde gråtoner kan gi et urbant og røft preg, og går du steget enda lenger med laminat som ser ut som betong, kan du skape en helt unik og industriell stil. Du kan også velge klassiske naturtoner som aldri går av moten. Et mørkt gulv skaper en spennende kontrast i hjemmet, og kombinert med mørkere veggfarger får du en lun atmosfære. Flere av laminatgulvene våre leveres med påmontert lyddemping, vannavstøtende overflate og forskjellige lengder og bredder på plankene.

Rengjøring av laminat

Laminat er slitesterkt, men du må aldri vokse eller polere det. Ikke bruk stålull eller andre slipende materialer, men rengjøringsmidler som er tilpasset gulvet. Støvsug og mopp gulvet når det trengs, og pass på at gulvet er tørt etter vasking.

 

Opus 1-stav laminatgulv eik grå 7x193x1292 mm

Opus 1-stav laminatgulv eik grå 7x193x1292 mm

89,00 per m²
Opus 3-stav laminatgulv eik polar

Opus 3-stav laminatgulv eik polar

89,00 per m²


Slitesterk vinyl

Trenger du et vanntett, slitesterkt og likevel behagelig og stilig gulv til f.eks kjøkken eller gang? Dagens vinylgulv, også kalt klikkvinyl, setter en ny standard for kategorien. De kan se ut som autentisk tre, med virkelighetstro detaljer. Så snart du opplever den varme, myke og vannfaste overflaten, er det lett å lande på konklusjonen at klikkvinyl er gulvløsningen du har lett etter til rommet som trenger det mest. Du får vinylgulv i et stilfullt design med autentisk tremønster og avansert struktur. Det har en eksepsjonell holdbarhet, og er komfortabelt og stille å gå på. Gulvet har et klikksystem som gjør det enkelt å legge, det er 100% vannfast og enkelt å rengjøre.

Rengjøring av vinylgulv

Klikkvinyl har et beskyttende belegg som gjør det enkelt å tørke av skitt, og er vanntett så du kan velte vaskebøtta uten å få panikk.

Vinylgulv V2107 Moderne grå eik plank

Vinylgulv V2107 Moderne grå eik plank

349,00 per m²